Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Το τάι τσι μάς κάνει να αισθανόμαστε νεότεροι

Η αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη
βελτιώνει τους δείκτες της υγείας μας και γυρίζει πίσω το βιολογικό μας ρολόι.    Σας ανησυχούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει το πέρασμα του χρόνου στην υγεία και τη λειτουργικότητά σας; Δοκιμάστε τάι τσι! Όχι μόνο θα αποκτήσετε καλύτερη διάθεση, αλλά θα νιώσετε και πιο νέοι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Cell Transplantation.

Όπως φάνηκε ειδικότερα, το τάι τσι αυξάνει τον αριθμό των βλαστοκυττάρων με την ονομασία CD34, που θεωρούνται σημαντικά για μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Για να το διαπιστώσουν οι ερευνητές χώρισαν εθελοντές κάτω των 25 ετών σε τρεις ομάδες: ορισμένοι έκαναν τάι τσι, κάποιοι ζωηρό περπάτημα και άλλοι απείχαν από οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σε εκείνους που έκαναν τάι τσι ο αριθμός των συγκεκριμένων κυττάρων ήταν μεγαλύτερος απ' ό,τι στα μέλη των υπόλοιπων ομάδων. «Αυτή η μελέτη αποτελεί το πρώτο βήμα για να συγκεντρώσουμε επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά οφέλη που έχει το τάι τσι για την υγεία» ανέφερε ο δρ Πολ Σάντμπεργκ από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και συνέχισε: «Είναι σημαντικό να γίνουν περισσότερες έρευνες για να φανεί με ποιον τρόπο η συγκεκριμένη δραστηριότητα επιδρά θετικά σε άτομα διαφορετικής ηλικίας, ώστε να έχουμε μια συνολική εικόνα».

Μέχρι σήμερα έρευνες έχουν δείξει ότι η πολεμική τέχνη ενισχύει τη μνήμη, την ισορροπία, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει το στρες, ενώ κάνει καλό και σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια μορφή Πάρκινσον και ινομυαλγία.


Πηγή : elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.