Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Βασίλισσα στο 'Μαρακανά' η Γερμανία (βίντεο)

Η Γερμανία στέφθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νικώντας στον τελικό του ‘Μαρακανά’ την Αργεντινή με 1-0 στην παράταση, με γκολ του Γκέτσε στο 113ο λεπτό.

Η Γερμανοί έγιναν  η πρώτη ομάδα που κατακτάει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου σε αμερικανικό έδαφος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία ήταν η κλασική Γερμανία με κατοχή της μπάλας και πολλές πάσες όμως η Αργεντινή ήταν αυτή που έκανε την παρουσία της αισθητή καθώς στο 19’ ο επιθετικός των ‘παρτενοπέι’ Γκονζάλο Ιγκουαίν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νόιερ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Αργότερα η Αργεντίνοι απείλησαν και πάλι μετά από ένα μπάσιμο του Λαβέτσι αλλά εκεί που γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι όπου  δεν βρισκόταν κανείς. Στο 46’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χέβεντες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Αργεντίνοι μπήκαν και πάλι φουριόζοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι στο 50’ αλλά μετά σίγησαν και πάλι. Η ομάδα του Λεμπ συνέχισε να έχει την κατοχή την μπάλας αλλά δεν υπήρξε η μεγάλη φάση από καμία πλευρά και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Γερμανία φάνηκε να μπαίνει δυναμικά αφού στο πρώτο κιόλας λεπτό  της παράτασης έχασε μεγάλη φάση μετά από σουτ του Σούρλε. Το πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου τελείωσε όπως και τα υπόλοιπα με την Γερμανία να έχει την κατοχή και την Αργεντινή να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Μάριο Γκέτσε με μια εκπληκτική κίνηση κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο να γράψει το 1-0 και να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Γερμανία.

Ενδεκάδες ομάδων:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κράμερ (31' Σέρλε), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ, Κλόζε (88' Γκέτσε).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (86' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46' Αγκουέρο), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.