Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα εγγυητές για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη»...

...δήλωσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, με αφορμή την επίσκεψη ΜΕΡΚΕΛ στην Αθήνα.

Παρακάτω ακολουθεί, ολόκληρη η δήλωση:

«Η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, αναμφισβήτητα, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ενισχύει το  «αταλάντευτο» της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.
 
  Είναι μια κίνηση που  επισφραγίζει το θετικό κλίμα, που δημιουργήθηκε  με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία και την αποσαφήνιση των προθέσεων και της αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης.  Όπως είχαμε τονίσει και προεκλογικά, πρώτος στόχος μας ήταν η επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στους εταίρους μας, δηλαδή η τήρηση των υποχρεώσεων μας , η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και ο σχεδιασμός ανάκαμψης της οικονομίας.  Η αξιοπιστία της Ελλάδας δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί ένα απλό ζητούμενο, αλλά αποτελεί το «κλειδί» για να περάσουμε στην ουσιαστική  διαπραγμάτευση της  διαχείρισης του ελληνικού χρέους,  στην υιοθέτηση μέτρων που προωθούν την ανάπτυξη και στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για επενδύσεις στην χώρα. Τα μέτρα για την ανάπτυξη και το ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον αποτελούν αναγκαιότητα και χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει  προοπτική εξόδου από την κρίση και δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις  εργασίας.

   Οι προσπάθειες των Ελλήνων και οι θυσίες τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να «βουλιάξουν» μέσα στη θάλασσα του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης, στη δήθεν δυνατότητα διαγραφής των υποχρεώσεων της χώρας έναντι των εταίρων της.  Ή της ψεύτικης προοπτικής εξόδου από την κρίση χωρίς δομικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, κατάργηση του σπάταλου κράτους, αποκρατικοποιήσεις  και τόνωση της επιχειρηματικότητας και την υλοποίηση  επενδύσεων.

  Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει. Έχουμε διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση αυτού του δύσκολού δρόμου. Η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν καταφέρει πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω βαθειά ότι το τέλος της διαδρομής θα μας βρει νικητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.