Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχει ενοχή Ψωμιάδη λένε οι Εφέτες

Αθωώνει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα σχολικά δρομολόγια το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης

Το Συμβούλιο Εφετών της Θεσσαλονίκης αποφάσισε την απαλλαγή του Παναγιώτη Ψωμιάδη από κάθε κατηγορία σχετικά με την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία.

Με το υπ' αριθμόν 90/2012 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαλλάσσεται από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση, ενώ για την ίδια πράξη απαλλάσσεται και ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται τρεις εκπρόσωποι ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και ένας εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο, στην απόφασή του, επικαλείται το νόμο 3731/2008 που νομιμοποίησε αναδρομικά τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη σχετική της, η αντεισαγγελέας Εφετών κάνει αναφορά σε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, τόσο ο Π. Ψωμιάδης όσο και ο Γ. Τσαμασλής, δεν ενήργησαν με δόλο για να ωφεληθούν οι ίδιοι, αλλά αντιθέτως ενήργησαν καλόπιστα απευθυνόμενοι δημοσίως σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και υπουργείο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την μεταφορά των μαθητών.

__________________________________
Πηγή: news247.gr / Στέλιος Μπαμιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.