Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πεπραγμένα Διμήνου Οκτ-Νοε Δημοτικών Αγροτικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Γράφει ο Στάθης Παπαδόπουλος ( @pap_stathis )

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ μέσω των εκπροσώπων τους, έδιναν το παρών σε συναντήσεις των αγροτών και του ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα, ήδη απ΄τις αρχές Οκτώβρη 2015, με θέματα την αποτροπή των καταστροφικών μέτρων που έχει σκοπό να ψήφισει στην Βουλή η Κυβέρνηση, για την φορολόγηση και την ασφάλιση των αγροτών.

Διοργανώθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους αγρότες του κάθε Δήμου ξεχωριστά και συναποφασίστηκε Παναγροτική πορεία διαμαρτυρίας στο Δοιηκητήριο της ΠΕ Πέλλας στην Έδεσσα την 6η Νοέμβρη. Την ίδια ημέρα, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς, της αυτοδιοίκησης και του εμπορικού κόσμου, δήλωσαν αλληλέγγυοι προς τους αγρότες που κατέκλυσαν την Πρωτεύουσα της ΠΕ Πέλλας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 11η Νοέμβρη στο Δοιηκητήριο για συναντήση με τους Βουλευτές Πέλλας.

Δυστυχώς, οι Βουλευτές δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπροσώπων των αγροτών και των φορέων, τόσο την 11η όσο και την 14η Νοέμβρη, παρότι απ΄ την 9η Νοέμβρη οι Δημοτικοί Αγροτικοί Σύλλογοι της Π.Ε.Πέλλας, ήταν οι μοναδικοί στο Παννελήνιο που κινητοποιήθηκαν κι έκλειναν συμβολικά 7 σημεία τις κομβικές αρτηρίες του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας.

Κι ενώ η συμμετοχή των αγροτών στα μπλόκα ήταν μεγάλη, οι εκπρόσωποι των αγροτών σε συντονισμό με όλη την Ελλάδα, προετοίμασαν την κάθοδο της 18ης Νοέμβρη στην Αθήνα, για την πορεία διαμαρτυρίας μπροστά στην Βουλή.


Η μαζική συμμετοχή των αγροτών της ΠΕ Πέλλας, στην διαμαρτυρία της Αθήνας ήταν η αριθμητικά πολυπληθέστερη και συνέδραμε καταλυτικά στα σημερινά θετικά αποτελέσματα (μείωση της κυβερνητικής δύναμης από 155 σε 153 έδρες, μετάθεση του φορολογικού εντός του 2016 και του ασφαλιστικού για Δεκέμβρη).

Κατά την επιστροφή στην ΠΕ Πέλλας οι επικεφαλείς των Δημοτικών Αγροτικών Συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή των συναδέρφων τους σ΄όλες τις μέχρι σήμερα δράσεις και συναποφάσισαν την αποχώρηση απ΄τα μπλόκα, μετά από 10 ημέρες.

Επόμενο ραντεβού για δράση των αγροτών ήταν στον Κόμβο Μαυροβουνίου στις στις 28 Νοέμβρη 2015, από τον οποίο οι αγρότες κατευθύνθηκαν με πορεία σ΄ Αριδαία, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση αντίστοιχα και παρέδωσαν στα γραφεία των Βουλευτών, επιστολή και ψήφισμα, με το οποίο έθεσαν τους εκπροσώπους της Πέλλας στην Βουλή, προ των ευθυνών τους και ζήτησαν την δημόσια τοποθέτησή τους εντός 48ωρών μέσω του ‘‘Τύπου’’.


Αμέσως μετά, οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά τον Κόμβο Μελισσίου για 15 λεπτά κι οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αγροτικών Σύλλογων της Π.Ε.Πέλλας ενημέρωσαν τους συναδέρφους τους, για τις επόμενες δράσεις τους στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, μιας και κανονίστηκαν συναντήσεις στα γραφεία των υπουργείων (ΥΠΑΑΤ, Οικονομίας) και υπάρχει κι αίτημα για συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι Δημοτικοί Αγροτικοί Σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ήταν το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2015 σε πλήρη συνενόηση μ΄όλους τους αγρότες της Ελλάδας και παραμένουν σ΄επαγρύπνυση, ενωμένοι, για την αποτροπή της απόλυτης καταστροφής, σ΄όλους τους τομείς, που θα επέλθει με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ώστε να παραμείνουν καλλιεργητές-πρόμαχοι της ελληνικής γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.