Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (4-0)

Η Ατλέτικο έκανε μυθική εμφάνιση, διέλυσε 4-0 την τραγική Ρεάλ (0 σουτ), υπενθύμισε ότι είναι ακόμα η πρωταθλήτρια και μείωσε στο -4 από την κορυφή.


Για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, πρέπει πρώτα να σκοτώσεις τον κάτοχο του τίτλου. Μέχρι λοιπόν να το σηκώσει κάποιος άλλος, πρωταθλήτρια παραμένει η Ατλέτικο, η οποία υπενθύμισε όχι μόνο στη μεγάλη αντίπαλο της, αλλά και στη Μαρτσελόνα, πως έχει σκοπό να παλέψει μέχρι το φινάλε για την υπεράσπιση του στέμματος της. Μάλιστα φρόντισε να στείλει όχι ένα απλό μήνυμα, μα ένα τόσο εκκωφαντικό που δεν θα μπορούσε ούτε καν να το είχε ονειρευτεί ο Ντιέγο Σιμεόνε. 'Η μήπως ο απίθανος Αργεντινός κόουτς να το είχε πράγματι σκαρφιστεί αυτό το απίστευτο, μυθικό, ιστορικό 4-0 επί της Ρεάλ;

Το πως φτάσαμε σε αυτό το εκπληκτικό σκορ, εξηγείται με δύο αλληλένδετους τρόπους: Ο πρώτος φυσικά έχει να κάνει με τους ηττημένους. Θα πρέπει να ψάξει κανείς πολύ πίσω ημερολογιακά, για να βρει πότε ολοκλήρωσαν ένα ματς χωρίς κανονική ευκαιρία, με μηδέν σουτ στην αντίπαλη εστία και μόλις δύο άσχημα και αδύναμα σουτ γενικά. Κανένα από τα αστέρια της δεν κατέβηκε να παίξει και χειρότεροι απ' όλους ήταν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ. Σε αυτό προσθέστε και τις τεράστιες απουσίες (Χάμες, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς) και θα έχετε μία εικόνα των χαμένων.

Βέβαια το ότι οι Μερένγκες έμειναν εξαφανισμένοι και στα 90 λεπτά οφείλεται όχι τόσο στη δική τους αδυναμία, μα στο πάθος, το πλάνο και την πιστή εφαρμογή του που επέδειξαν οι γηπεδούχοι. Ο Σιμεόνε το σχεδίασε τέλεια, αλλά ακόμα και όταν πήγε να του στραβώσει με τον τραυματισμό του Κόκε (10'), εκείνος μπόρεσε να μετατρέψει το μειονέκτημα σε απόλυτο πλεονέκτημα. Ο Σαούλ που πέρασε στον αγώνα ήταν ίσως και ο MVP του (μάλλον μαζί με τον Αρντά Τουράν). Ολα τα καλά υπέρ των γηπεδούχων όμως ξεκίνησαν από το... δωράκι του Κασίγιας. Ο Τιάγκο (14') έκανε το συρτό σουτ από το ημικύκλιο και ο Ισπανός πορτιέρο το έπνιξε κανονικότατα, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Τη σκυτάλη θα έπαιρνε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαούλ. Ο Σικέιρα έκανε την επέλαση και την γλυκιά σέντρα από αριστερά και ο νεαρός μέσος απογειώθηκε, για να κάνει το απίθανο ανάποδο ψαλίδι και να στείλει το τόπι στο δεξί δοκάρι και μέσα. Ηταν η πρώτη φορά στα τελευταία 71 χρόνια που οι Ροχιμπλάνκος έκαναν τόσο γρήγορα το 2-0 κόντρα στη Ρεάλ! Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν εντελώς χαμένα και θα τους άξιζε να έχουν δεχτεί κι άλλα γκολ. Ο διαιτητής όμως σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Γκριεζμάν και στο 35' δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι, όταν ο Κεντίρα σταμάτησε τη μπάλα με απλωμένο χέρι.

Στην επανάληψη το πλάνο που είχε διαμορφωθεί ήταν αναμφίβολα... βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων που ασχολήθηκαν με το παίξουν άμυνα και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Και πάλι όμως η Ρεάλ δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, στο 61' ο Γκριεζμάν απείλησε με νέο ψαλιδάκι που έξυσε το οριζόντιο δοκάρι και πέντε λεπτά πιο μετά ήταν πιο εύστοχος. Ο Αρντά Τουράν έκανε τέλεια ενέργεια και σέντρα στον Σαούλ που με τη σειρά του έστρωσε με τη μία στον Γάλλο, ο οποίος πρόλαβε να πλασάρει πριν τον κόψει ο Βαράν. Οι πρωταθλητές όμως δεν σταμάτησαν ούτε εκεί. Στο 89' ο Τόρες έφτιαξε την τέλεια σέντρα για το κεφάλι του Μάντζουκιτς που απογειώθηκε για το 4-0 με ένα υπέροχο ψαράκι.

Με βάση την εικόνα του ντέρμπι (ποιο ντέρμπι;) αυτό ήταν και το δίκαιο αποτέλεσμα. Η Ατλέτικο δεν είχε βάλει τόσα γκολ στη Ρεάλ από το 1977, ενώ είχε να τη νικήσει για το πρωτάθλημα στο γήπεδο της από τον Ιούνιο του 1999 (3-1). Επίσης οι Μερένγκες ηττήθηκαν για τρίτο σερί ματς στο «Βιθέντε Καλδερόν» για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Φέτος δηλαδή έχουν καταρριφθεί όλα τα ρεκόρ υπέρ των Ροχιμπλάνκος. Ειδικά το σερί των έξι αναμετρήσεων σε τούτη τη σεζόν (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) είναι μοναδικό στη μεταξύ τους ιστορία. Οπως μοναδικό είναι και το ότι η Ρεάλ φέτος έχει δώσει συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 37 αγώνες. Δεν έχει σκοράρει μόνο σε τρεις. Αυτούς που έχει παίξει στο άντρο της Ατλέτικο (Σούπερ Καπ. Κύπελλο, πρωτάθλημα)! Μήπως πρόκειται για τον ορισμό της... πελατειακής σχέσης;

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Γκοδίν, Σικέιρα, Χουανφράν, Γκάμπι, Τιάγκο, Αρντά Τουράν, Κόκε (18' Σαούλ, 70' Ραούλ Γκαρθία), Γκριεζμάν (77' Τόρες), Μάντζουκιτς

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Νάτσο, Βαράν, Καρβαχάλ, Κοεντράο, Κεντίρα (46' Χεσέ), Κρόος, Ισκο (67' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (73' Ερνάντες).


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.