Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπιανκί

Σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα έχει υποστεί ο Ζουλ Μπιανκί που παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

H οικογένεια του Ζουλ Μπιανκί ανακοίνωσε την έκταση των τραυμάτων που έχει υποστεί στο κεφάλι ο Γάλλος οδηγός μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον γερανό στη Σουζούκα. Οι γιατροί διέγνωσαν διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.


Η ανακοίνωση της οικογένειας:

"Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την οικογένεια μας, αλλά τα μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης για τον Ζουλ από ολόκληρο τον κόσμο μας δίνουν παρηγοριά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ειλικρινά την ευγνωμοσύνη μας.

Ο Ζουλ παραμένει στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Μίε στο Γιοκαΐτσι. Έχει υποστεί διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη θεραπεία και φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουν κάνει για τον Ζουλ μετά το ατύχημα.

Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή, Ζεράρ Σαϊλιάν, προέδρου της ιατρικής επιτροπής της FIA και του καθηγητή Αλεσάντρο Φράτι, νευροχειρουργό του πανεπιστημίο της Ρώμης La Sapienza, ο οποίος ταξίψεψε στην Ιαπωνία έπειτα από αίτημα της Ferrari.

Έφτασαν στο νοσοκομείο σήμερα και μίλησαν με την ιατρική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη θεραπεία του Ζουλ, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κλινική του κατάσταση και να μπορέσουν να συμβουλέψουν την οικογένεια. Οι καθηγητές Σαϊλιάν και Φράτι αναγνωρίζουν την άριστη φροντίδα που δίνει το νοσοκομείο και θέλουν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.

Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Ζουλ. Μεγαλύτερη ενημέρωση θα δοθεί όταν κριθεί απαραίτητο".

Η διάχυτη αξονική βλάβη είναι ένα από τα συνηθέστερα εγκεφαλικά τραύματα. Δεν προέρχεται από χτύπημα στο κεφάλι, αλλά είναι αποτέλεσμα επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης του κεφαλιου. Εξαιτίας της επιβράδυνσης (στην περίπτωση του Μπιανκί)δημιουργείται πρόβλημα στην επικοινωνία των νευρώνων. Παρουσιάζεται πρήξιμο στον εγκέφαλο δίχως φανερή αιτία δηλαδή μια κάκωση ή ένα αιμάτωμα.

Αναφέρεται πως είναι και ένα από τα πιο μοιραία τραύματα για την ανθρώπινη ζωή. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο το μέγεθος του τραυματισμού του Μπιανκί και καλό είναι να μη γίνονται υποθέσεις για την υγεία του οδηγού της Marussia.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.