Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τότεναμ-Αστέρας Τρίπολης 5-1

Ο Αστέρας Τρίπολης υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Τότεναμ και του Λαμέλα, που σκόραρε με ραμπόνα και ηττήθηκε 5-1 στο Λονδίνο για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Μικρό το κακό για τους Αρκάδες που υπολείπονται ενός βαθμού από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.


Ο Αστέρας μπήκε με σχέδιο και σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον ισχυρότερο αντίπαλο που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ποτέ. Η διαχείριση του ματς έμοιαζε επιτυχημένη όμως δύο καταπληκτικά γκολ της Τότεναμ την έφεραν στο πρώτο μισάωρο μπροστά στο σκορ. Οι Αρκάδες κατέβηκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο, να κρατήσουν μπάλα και να γίνουν απειλητικοί.

Και το έκαναν πολύ νωρίς, μόλις στο 6΄με τον Μάσα να βγαίνει σε τετ α τετ, χωρίς όμως την επιθυμητή κατάληξη. Από την άλλα μεριά οι Σπερς είδαν στο 13’ τον Κέιν να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοσίτσκι κάνοντας το 1-0.

Η αντίδραση του Αστέρα ήταν άμεση. Ο εξαιρετικός Τσοκάνης βρέθηκε μπροστά από τον Γιορίς όμως περισσότερο ξαφνιάστηκε, παρά δοκίμασε να πλασάρει και η ευκαιρία πέρασε για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε με κεφαλιά του Ζησόπουλου στο 25’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε και τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση που θα στοιχειώνει για μέρες παίκτες, φιλάθλους και φυσικά τον πρωταγωνιστή. Ο Φακούντο Πάρα έκανε το κοντρόλ στην μικρή περιοχή βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Γάλλο τερματοφύλακα, σούταρε, νικήθηκε από τον Γιορίς, στην επαναφορά δοκίμασε και πάλι να σκοράρει βλέποντας τον Φάζιο να διώχνει πάνω στη γραμμή…

Μέχρι να καταλάβει ο Αστέρας πως χάθηκε μία τόσο μεγάλη ευκαιρία για το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα ήρθε και το 2-0. Όχι απλά. Αλλά με ένα γκολ που θα βλέπουμε για χρόνια, που βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς, που θα μπαίνει σε εκπομπές και αφιερώματα. Ο Λαμέλα βρέθηκε έξω από την περιοχή, είχε την έμπνευση να φέρει το αριστερό πόδι πίσω από το δεξί και με το μυτάκι έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κοσίτσκι.

Ο Αστέρας είχε την ατυχία να δεχτεί δύο σπάνια γκολ σε ένα πρώτο ημίχρονο που παρουσιάστηκε διαβασμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει την μεγάλη Τότεναμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο σύλλογος της Πελοποννήσου κατέβηκε με την ίδια λογική και με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Το πρώτο τέταρτο έμοιαζε ιδανικό αλλά έλειψε η ουσία. Στο 51’ σουτ του Ουσέρο κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από κόντρες, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πάρα δεν πρόλαβε τους αμυντικούς μπροστά από την εστία και όλα αυτά μαζί με τον επόπτη που σήκωνε οφσάιντ από το πουθενά δοκιμάζοντας τις αντοχές του Αστέρα.

Η Τότεναμ με… κάβα τα γκολ του πρώτου μέρους δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό. Γνώριζε πως θα βρεθεί η στιγμή για την νιώσει η αντίπαλη άμυνα. Ακριβώς αυτό συνέβη. Στο 66’ και πάλι ο Λαμέλα με διπλή προσπάθεια έπιασε έναν κεραυνό μέσα από την μεγάλη περιοχή και νίκησε και πάλι τον Κοσίτσκι γράφοντας το 3-0.

Στο 69’ οι Αρκάδες είδαν τον Γιορίς να κάνει την απόκρουση του αγώνα όταν σε γυριστό σουτ του Ουσέρο ο γκολκίπερ της Τότεναμ έκανε την εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 75’ ο Κέιν έκανε το 4-0 στο πιο εύκολο γκολ του αγώνα καθώς βρέθηκε ολομόναχος σε κενό τέρμα και πλάσαρε εύστοχα. Στο 81’ ήρθε το χατ τρικ για τον Κέιν που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο βαρύ 5-0.

Ο Αστέρας άξιζε το γκολ και έφτασε μία ανάσα πριν από το να το πετύχει όταν στο 87’ ο Τσοκάνης έκανε την κούρσα, δοκίμασε να περάσει τον Γιορίς, όμως ο τερματοφύλακας της Τότεναμ τον ανέτρεψε αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Οι Αγγλοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους και ο Κέιν φόρεσε τα γάντια και έκατσε κάτω από τα γκολπόστ. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μπαράλες με τον σκόρερ των τριών τερμάτων να μην καταφέρνει να μπλοκάρει τη μπάλα και τον Αστέρα να παίρνει το γκολ της τιμής που τόσο, μα τόσο, πολύ δικαιούταν!

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ (Ποτσετίνο): Λορίς, Ντάιερ, Βέρτονγκεν, Ντέιβις, Λαμέλα (76' Έρικσεν), Τάουνσεντ (81' Λένον), Ντεμπελέ, Καπού, Αντεμπαγιόρ (76' Σαντλί), Κέιν.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Μάτσα (82' Μπακασέτας), Ρόλε (73' Μπαράλες), Πάρα (80' Φερνάντες).


Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.