Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αήττητη στους "16" η Εθνική Ελλάδος

Η Εθνική Ελλάδας ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι πρωτιάς του Β' Ομίλου, επικρατώντας της Αργεντινής (79-71) και κάνοντας το 5/5 στο γκρουπ της Σεβίλλης.

Η «γαλανόλευκη» ύστερα από ένα δύσκολο παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα και απέδειξε πως είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης! Τερματίζοντας 1η στον όμιλό της θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους την Κυριακή (7/9) στην Μαδρίτη.


Στην μεγαλύτερη νίκη (μέχρι την επόμενη) της θητείας του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια αυτού του τουρνουά: ο Καλάθης (18π.), ο αρχηγός Ζήσης (13π., 5ασ.), ο Μπουρούσης (16π., 15ρ.) αλλά και ο Πρίντεζης (15π.).

Πρώτος σκόρερ των Αργεντινών ο Σκόλα (17π.) που τα βρήκε... δύσκολα κόντρα στον Γιάννη Μπουρούση. Με τους Βραζιλιάνους θα παίξει στους «16» η «αλμπισελέστε».

Οι Αργεντινοί είχαν πολύ κόσμο στο πλευρό τους, αλλά η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Από το πρώτο λεπτό οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και με «όπλο» τους τα πολύ καλά pick 'n roll Μπουρούση-Καλάθη έφτασαν νωρίς τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (21-11, 8'). Μάλιστα, ο Κατσικάρης καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δεν έκανε καμία αλλαγή, μιας και παίρνοντας σκορ από Καλάθη, Μπουρούση και Πρίντεζη έβλεπε την Εθνική να ρολάρει (28-16, 10').

Οι παίκτες του Λάμας με ένα επιμέρους 12-3 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου «μάζεψαν» τη διαφορά, όμως η «γαλανόλευκη» βρήκε τις λύσεις στο αρχικό επιθετικό μπλοκάρισμα και ανέκτησε τα ηνία του αγώνα. Το ψυχωμένο buzzer beater τρίποντο του αρχηγού Νίκου Ζήση έβγαλε το πάθος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο παρκέ και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά εκ νέου (44-33, 20').

«Φουριόζα» μπήκε η Εθνική στην επανάληψη και με σερί 8-0 έφτασε τη διαφορά στους +19 (52-33), όμως η απάντηση των «γκαούτσος» ήταν άμεση. Με δικό τους 8-0 επέστρεψαν στην αναμέτρηση, ωστόσο δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (64-50, 30').

Η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο δυναμικά και με ένα γρήγορο 10-0 έφτασε κοντά στην Εθνική. Παρά τα εύστοχα, μακρινά σουτ των Αργεντινών αλλά και τις ιαχές του κοινού υπέρ του συνόλου του Λάμας, η Εθνική Ελλάδας έδειξε χαρακτήρα και διατήρησε τη βραχεία κεφαλή της στο σκορ μέχρι το τέλος (79-71).

Δεκάλεπτα: 16-28, 33-44, 50-64, 71-79

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 17, Μάτα, Καμπάτσο 10, Πριτζιόνι 10, Λαπροβίτολα 7, Γκουτιέρες 3, Ντέλια 4, Χέρμαν 7, Νοτσιόνι 8, Σάφαρ 5.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16, Ζήσης 13, Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18, Παπανικολάου 6, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 2, Αντεντοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15.

Πηγή: coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.