Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Φαλκάο και Γουέλμπεκ έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε όμως δεν μπόρεσαν να μπουν στο Top-10. Δείτε ποιες είναι οι 10 ακριβότερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού!
H Tελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών επεφύλασε ουκ ολίγες συγκινήσεις στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, με κόσμο και... κοσμάκη να αλλάζει φανέλα και να παίρνει μέρος σε ένα τρομερό ντόμινο εξελίξεων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον επιθετικό που έψαχνε στο πρόσωπο του Χαβιέρ Ερνάντες που δεν είχε θέση στη νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουί Φαν Χάαλ (τον παραχώρησε δανεικό για έναν χρόνο), η Τορίνο μετά τον πρώτο σκόρερ της περυσινής Serie A Τσίρο Ιμόμπιλε αποχαιρέτησε και τον συμπαραστάτη του στη γραμμή κρούσης Αλέσιο Τσέρτσι (Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ ο Άλβαρο Νεγρέδο επέστρεψε στα πάτρια εδάφη καθώς η Μάντσεστερ Σίτι τον έδωσε δανεικό στη Βαλένθια.
Η Γαλατάσαραϊ του Τσέζαρε Πραντέλι πήρε "πακέτο" από τη Νάπολι τους Τζεμαϊλί και Πάντεβ, η Χαλ έδωσε... ρέστα αποκτώντας τους Αμπέλ Ερνάντες (οι 9,5 εκατομμύρια λίρες είναι ποσό ρεκόρ στην ιστορία της), Μοαμέντ Ντιαμέ, Γκαστόν Ραμίρες και Χατέμ Μπεν Αρφά, ενώ την δωδέκατη ώρα των μεταγραφών έγιναν τα δύο μεγαλύτερα "μπαμ" που περίμεναν όλοι με ανυπομονησία.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το "κόλπο γκρόσο" με την απόκτηση του Ρανταμέλ Φαλκάο ως δανεικού για έναν χρόνο από τη Μονακό έναντι 7.600.000 ευρώ (υπάρχει προοπτική αγοράς έναντι 65.800.000 ευρώ) και ταυτόχρονα αποχαιρέτησε τον Ντάνι Γουέλμπεκ, με την Άρσεναλ να πληρώνει 20.000.000 ευρώ και να υπογράφει συμβόλαιο με τον 23χρονο Άγγλο διεθνή φορ για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Παρά το γεγονός ωστόσο ότι στο φινάλε παίχτηκε ένα "χοντρό πόκερ" μεταξύ των ομάδων, καμία από τις μεταγραφές της τελευταίας ημέρας δεν πέρασε το ταβάνι των 33.000.000 ευρώ ώστε να μπει στην ξεχωριστή αυτή λίστα με τις 10 πιο πολυδάπανες κινήσεις την περίοδο του καλοκαιριού.
Σε αυτό το ιδιότυπο Top-10 ο Ρομελού Λουκακού βρίσκεται στην 10η θέση χάρη στην υπέρβαση που έκανε η Έβερτον για να τον αγοράσει με κανονική μεταγραφή από την Τσέλσι (πέρυσι έπαιξε στο "Γκούντισον Παρκ" ως δανεικός και εντυπωσίασε), με την πρώτη τριάδα να μην... παίζεται.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίναξε τη μπάνκα στον αέρα λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος πληρώνοντας σε... χρυσάφι τον Ντι Μαρία, με τα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου ωστόσο να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις.
Στη 2η θέση με τις ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού συναντάμε τον Χάμες Ροντρίγκες καθώς η Ρεάλ προσέφερε 80.000.000 στο πιάτο της Μονακό για να πάρει τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ η Μπαρτσελόνα έφερε δίπλα στον Αργεντίνο Μέσο και στον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ, Λουίς Σουάρες, έναντι του εξωπραγματικού ποσού των 94.500.000 ευρώ.
Για να αντιληφθεί μάλιστα κανείς την "κάψα" των Καταλανών να ντύσουν στα κυανέρυθρα τον περσινό πρώτο σκόρερ της Premier League, αρκεί να θυμίσουμε ότι ξεπέρασαν και τα 94.000.000 ευρώ που είχε δώσει η Ρεάλ το 2009 στη Γιουνάιτεντ για να φέρει στο "Μπερναμπέου" τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το Top-10 των ακριβότερων μεταγραφών:
10. Ρομελού Λουκακού (Έβερτον από Τσέλσι): 33.000.000€
9. Άντερ Ερέρα (Μ. Γιουνάιτεντ από Μπιλμπαό): 35.750.000€
8. Σεσκ Φάμπρεγας (Τσέλσι από Μπαρτσελόνα): 37.000.000€
7. Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ από Μπαρτσελόνα): 37.800.000€
6. Ελιακίμ Μανγκαλά (Μ. Σίτι από Πόρτο): 40.000.000€
5. Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι από Ατλέτικο Μαδρίτης): 40.000.000€
4. Νταβίντ Λουίζ (Παρί Σεν Ζερμέν από Τσέλσι): 62.500.000€
3. Άνχελ Ντι Μαρία (Μ. Γιουνάιτεντ από Ρεάλ): 75.000.000€
2. Χάμες Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης από Μονακό): 80.000.000€
1. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα από Λίβερπουλ): 94.500.000€

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.