Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ισόπαλος στην Τουρκία ο Αστέρας (1-1)

Με γκολάρα του Πάρα στο 88' ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε όρθιος στην Πόλη (1-1 με Μπεσίκτας) και ξεκίνησε με το... δεξί την περιπέτεια του στον όμιλο του Europa League!
Δεν... έλαμψε με την απόδοσή του όμως είχε την ψυχή και την ικανότητα να πάρει το αποτέλεσμα. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 από την Μπεσίκτας στην Πόλη χάρις σε μία γκολάρα του Πάρα στο 88'. Οι Τούρκοι είχαν προηγηθεί στο 32' με το τέρμα του Τόρε όμως έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο Β' μέρος για το 2-0, κάτι το οποίο πλήρωσαν.

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Κοζίνσκι ήταν στο τέρμα, στην άμυνα οι Λούι, Γκοιάν, Σανκαρέ και Παντελιάδης, στον άξονα ως εσωτερικά χαφ οι Ζησόπουλος, Ρόλε και Ουσέρο, στα δύο φτερά οι Μάσα και Μπαντιμπαγκά και μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες. Αν και στον αρχικό σχεδιασμό ο Ζησόπουλος προοριζόταν για αμυντικό χαφ έπαιξε πιο μπροστά στον άξονα ενώ για τα άκρα προτιμήθηκε ο Μπαντιμπαγκά.
Ο Μπίλιτς από την άλλη είχε τον Ζενγκίν στην εστία, τους Ουισάλ, Σίβοκ, Φράνκο και Μότα στην άμυνα, τους Κάβλακ και Χάντσινσον στον άξονα, στα δύο άκρα τους Τόρε και Σαχάν, επιτελικό τον Οζιακούπ και φορ τον Πεκτεμέκ. Η έκπληξη από τον Μπίλιτς αφορούσε στην επίθεση. Εκεί όπου έβαλε βασικό τον Πεκτεμέκ και όχι τον Μπα.
Το πρώτο μέρος δεν ξεκίνησε και τόσο καλά για τον Αστέρα. Η Μπεσίκτας μπήκε πολύ δυνατά στο "Ατατούρκ" από την έναρξη του αγώνα με στόχο να "καθαρίσει" γρήγορα το ματς. Οι Αρκάδες από την άλλη τα πιο μεγάλα προβλήματά τους τα είχαν στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Οι Τούρκοι μπλόκαραν και για ένα διάστημα τον Ουσέρο με τον Ρόλε, κάτι που δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα.
Στο 8' οι Τούρκοι είχαν μία μεγάλη ευκαιρία με το φάουλ του Οζιακούπ να πηγαίνει στο δοκάρι. Στην συνέχεια όμως έβγαλαν και άλλες φάσεις με τους Κάβλακ και Τόρε. Ο Αστέρας απάντησε στις ευκαιρίες με τις φάσεις των Μπαντιμπαγκά και Ζησόπουλου. Η πρώτη στο 22' και η δεύτερη στο 26'. Ειδικά στην φάση του Ζησόπουλου οι Αρκάδες είχαν μία πολύ καλή στιγμή για γκολ.
Έκανε ένα εκπληκτικό... σλάλομ. Ξεκίνησε από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως στο τέλος σούταρε λίγο έξω. Λίγα λεπτά μετά όμως η Μπεσίκτας σκόραρε. Μετά από ένα συρτό και αρκετά δυνατό σουτ του Τόρε η μπάλα βρήκε το δοκάρι και μετά τα δίχτυα των Αρκάδων για να γίνει το 1-0. Και οι δύο ομάδες έψαξαν στην συνέχεια το γκολ αλλά το σκορ δεν άλλαξε.
Στην έναρξη του Β' μέρους οι Τούρκοι μπήκαν και πάλι με... άγριες διαθέσεις στο γήπεδο βγάζοντας γρήγορα δύο φάσεις. Η μία εξ αυτών το σουτ του Σαχάν στο 54', που έφυγε λίγο έξω. Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι Αρκάδες άρχισαν να ισορροπούν για τα καλά το παιχνίδι. Προσπάθησαν να βγουν μπροστά με αξιώσεις και να απειλήσουν δίχως όμως να μπορέσουν να κάνουν φάση ή φάσεις. Από την άλλη η Μπεσίκτας μπόρεσε να απειλήσει στην συνέχεια και με τον Σαχάν και με άλλους παίκτες.
Τα ατού του Αστέρα δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τα αναμενόμενα στα λεπτά που απέμειναν. Παίκτες όπως ο Ρόλε και ο Μάσα δεν κατάφεραν να έχουν θετικό πρόσημο στο παιχνίδι δημιουργικά και επιθετικά και ενώ από ένα σημείο και έπειτα ο Αστέρας δεν γινόταν να βρει και ρυθμό. Ακόμα και έτσι ο Μπαράλες είχε μία καλή στιγμή με κεφαλιά στο 76'. Οι Αρκάδες προσπάθησαν και προς το τέλος να είναι όσο πιο συντηρητικοί γίνεται για να μην ανοίξει και άλλο η "ψαλίδα" του σκορ.
Η Μπεσίκτας όμως που απώλεσε και άλλες ευκαιρίες στο Β' μέρος τιμωρήθηκε από τον σκληρό νόμο του ποδοσφαίρου. "Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις, μπορεί να δεχθείς γκολ", κάτι που ο Αστέρας έκανε πράξη στο 88'. Ο Γιαννιώτας που μόλις είχε μπει ως αλλαγή έβγαλε την πάσα στον Ρόλε, που "έσκαψε" εξαιρετικά για τον επερχόμενο Πάρα που με μία σουτάρα έγραψε το τελικό 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!!! Ένα ξεκίνημα που σίγουρα κρίνεται και είναι θετικό για τους Αρκάδες.

Πηγή: gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.