Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Έξυπνα χόμπι για γερή καρδιά

Βρείτε διασκεδαστικούς τρόπους για να χαλαρώνετε, να διατηρείστε αδύνατοι. Παράλληλα θα μειώσετε την πιθανότητα καρδιοπάθειας κατά 30%.

Ζούμπα, αεροβική, περπάτημα, ακόμα και κηπουρική κάνουν καλό στην υγεία, αφού μας αναγκάζουν να είμαστε διαρκώς σε κίνηση. Σύμφωνα με νέα έρευνα, οποιαδήποτε ευχάριστη δραστηριότητα μας δίνει το κίνητρο να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βάλουμε φωτιά στο μεταβολισμό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου κατά το 1/3.

Για τις ανάγκες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine, οι ειδικοί εξέτασαν τις καθημερινές συνήθειες 4.000 ενηλίκων για διάστημα 12,5 χρόνων. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι από αυτούς παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη φυσική δραστηριότητα διέτρεχαν 27% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακό και 30% εγκεφαλικό. Επίσης, συμπέραναν ότι η εντατική άσκηση δεν ήταν απαραίτητα και η καλύτερη επιλογή. Ακόμα κι εκείνοι που ασχολούνταν με την κηπουρική αλλά και με οικιακές εργασίες είχαν υγιές προφίλ.

Επομένως, για καλή καρδιαγγειακή λειτουργία δεν ωφελεί μόνο να φορέσετε τη φόρμα σας και να επισκεφτείτε το γυμναστήριο. Αρκεί να φυτέψετε μια τριανταφυλλιά στη βεράντα σας, να κάνετε τζόγκινγκ στο πάρκο της γειτονιάς σας, να ασχοληθείτε με δουλειές του σπιτιού, να περπατήσετε γρήγορα με το σκύλο σας. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να περιορίσετε τις ώρες που κάθεστε και να κινείστε περισσότερο.

Οι συστάσεις
Οι χρυσοί κανόνες που προτείνουν οι καρδιολόγοι για γερή καρδιά είναι οι εξής: διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα (χωρίς υπερβολικό κοιλιακό λίπος), αποχή από το κάπνισμα, γυμναστική 30' τη μέρα, διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά -μέχρι 4,5 φλιτζ. καθημερινά-, κατανάλωση λιπαρών ψαριών 2 φορές την εβδομάδα και αποφυγή του κρέατος (επιτρέπονται έως 2 μερίδες την εβδομάδα).

Πηγή :elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.