Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

4 λάθη που κάνουμε στην προσπάθειά μας να χαλαρώσουμε

Αποφύγετε τις συνήθειες που, αντί να σας προσφέρουν ηρεμία, τελικά σας στρεσάρουν περισσότερο.               
 Επιστρέφετε στο σπίτι έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Το μόνο που θέλετε πραγματικά είναι
να κατεβάσετε τους ρυθμούς και να απολαύσετε μερικές πολύτιμες στιγμές ανεμελιάς. Υπάρχουν φορές, ωστόσο, που όσο και αν προσπαθείτε να την κατακτήσετε, η ηρεμία μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Μήπως κάποιες από τις... cocooning πρακτικές σας, αντί για σύμμαχοι, αποδεικνύονται τελικά σαμποτέρ; Δείτε ποιες είναι αυτές:

Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το smartphone. Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί. Αν πραγματικά θέλετε να αδειάσετε το μυαλό σας από τις σκέψεις, τότε κλείστε το κινητό. Μπορεί να μην τσεκάρετε το επαγγελματικό e-mail σας, αλλά να κάνετε απλώς μια διαδικτυακή βόλτα στα social media. Ακόμη και αυτό, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, βάζει τρικλοποδιά στο δρόμο προς τη χαλάρωση.

Δεν απολαμβάνετε την ησυχία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφεθήκατε στη λυτρωτική σιωπή και δεν επιτρέψατε σε τίποτα να αποσπάσει την προσοχή σας; Αυτή ακριβώς η κατάσταση έχει θεραπευτικές ιδιότητες: αποφορτίζει, αυξάνει τη συγκέντρωση και ενισχύει τη δημιουργικότητα. Και μπορεί το... σάουντρακ της ζωής σας να περιλαμβάνει από μελωδίες τραγουδιών μέχρι τον ήχο της ανοιχτής τηλεόρασης κάπου στο βάθος ή τις φωνές των γειτόνων, ωστόσο κάποιες φορές είναι απαραίτητο να πατήσετε το mute.

Διαβάζετε από το τάμπλετ. Ξαπλώνετε το βράδυ στο κρεβάτι και αδημονείτε να συνεχίσετε ένα μυθιστόρημα που σας έκανε κλικ. Ανοίγετε το iPad και ξεκινάτε. Λάθος, θα πουν οι ειδικοί. Το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη όχι μόνο σας εμποδίζει να χαλαρώσετε, αλλά προκαλεί αϋπνία, ενώ οδηγεί και σε ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα. Δεν χρειάζεται, φυσικά, να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας gadget, προτού όμως κοιμηθείτε ποντάρετε στη διαχρονική γοητεία του έντυπου βιβλίου.

Το παρασκέφτεστε. Ορισμένες φορές είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη σας να χαλαρώσετε, που το μόνο που έχετε κατά νου είναι ακριβώς αυτό. Όμως, όσο πιο πολύ πιέζετε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο στρεσάρεστε. Πρόκειται για φαύλο κύκλο. Τι προτείνουν οι επιστήμονες; Αρκεστείτε στο να κάνετε θετικές σκέψεις, να οραματίζεστε όμορφα πράγματα και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβετε, το άγχος θα δώσει τη θέση του στην ανεμελιά.


Πηγή :elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.