Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

1000 χρόνια από την νικηφόρα μάχη στο Κλείδι...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 29 Ιουλίου 1014! 


Η επική μάχη του Ελληνικού μας Στρατού κατά των Βουλγάρων εισβολέων του Τσάρου Σαμουήλ, στο Κλειδί, όπου ο Αυτοκράτοράς μας Βασίλειος Β΄, ο επονομαζόμενος και Βουλγαροκτόνος, με αποφασιστική κυκλωτική κίνηση του Στρατηγού του Νικηφόρου Ξιφία, καταφέρνει την πλέον συντριπτική νίκη κατά των Βουλγάρων!


Ο Βασίλειος όμως ξέρει πως δεν μπορεί να τελειώσει τους μακροχρόνιους πολέμους, εάν δεν επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα σε έναν βάρβαρο, σκληρό και ανελέητο στρατό που κατάφερε να φτάσει ως την Πελοπόννησο, σκοτώνοντας, καίγοντας, βιάζοντας, αιχμαλωτίζοντας γυναίκες και παιδιά!

Έτσι 15.000 Βούλγαροι αιχμάλωτοι τυφλώνονται, τιμωρούνται δηλαδή με την ποινή των στασιαστών κατά της Αυτοκρατορίας μας και ένας μόνο ανά εκατό αφήνεται με ένα μάτι για να οδηγεί τους υπόλοιπους.

Ο συντετριμμένος στρατός φτάνει σε ένα ατελείωτο καραβάνι προς τον Τσάρο Σαμουήλ, ο οποίος δεν αντέχει το θέαμα, απελπίζεται και παθαίνει καρδιακή προσβολή...!

Η απόφαση του Βασιλείου Β΄, ο οποίος είχε αφιερωθεί αποκλειστικά στην υπεράσπιση των Συνόρων μας, φαίνεται ίσως σκληρή για τα σημερινά δεδομένα, αλλά για την εποχή εκείνη δεν ήταν ασυνήθιστη. Πάρθηκε δε με γνώμονα την ασφάλεια των πληθυσμών της Μακεδονίας μας κυρίως και την εξασφάλιση των χωριών και των γυναικόπαιδων της Ελλάδας, τα οποία αποτελούσαν τον συνεχή και κύριο στόχο των Βουλγάρων, προκειμένου να γονατίσουν τον Μακεδονικό Ελληνισμό και να έχουν διέξοδο στο Αιγαίο.
Ο Βασίλειος, σαν προστάτης Αυτοκράτορας, είχε το δύσκολο και βαρύ καθήκον της απόφασης, που τον δικαίωσε, καθώς εξάρθρωσε για αιώνες την βουλγαρική απειλή...

Σήμερα, τα Σκόπια τιμούν με εκδηλώσεις τον Σαμουήλ και κάνουν μνημόσυνα στη μνήμη του, θεωρώντας τον "Μακεδόνα"...

Μα στην Ελλάδα μένει παντελώς ατίμητος ο πανάξιος Αυτοκράτοράς μας Βασίλειος Β΄...

Αναφωνούμε λοιπόν "τιμή και δόξα στον "Μακεδόνα" Βασίλειο Β΄, τον Στρατηλάτη και Καλλίνικο, τον Τροπαιούχο και Βουλγαροκτόνο, τον προστάτη της Μακεδονίας, τον κεραυνό του Ελληνισμού, τον νικητή του Σαμουήλ, τον θριαμβευτή του Κλειδίου, χίλια χρόνια πριν"!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 Μακεδόνες του Κόσμου
ασυμβίβαστα για την Ελληνικότητα, το Όνομα, την Ιστορία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.