Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την αντιχαλαζική προστασία στην Π.Ε. Πέλλας

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α κ. Βασίλη Έξαρχο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης ζητά την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να τεθεί ο μηχανισμός αντιχαλαζικής προστασίας σε λειτουργία, άμεσα, για τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:


«Κύριε Υπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου για αγροτικά προϊόντα όπως ροδάκινα, κεράσια κλπ. διαπιστώνουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας των καλλιεργειών στην Πέλλα.

Τόσο για την περιοχή μας όσο και για όμορες Περιφερειακές Ενότητες όπως η Ημαθία ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το θεμέλιο λίθο της τοπικής μας οικονομίας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι μια ενδεχόμενη κακοκαιρία με έντονο χαλάζι θα καταστρέψει την αγροτική παραγωγή εν τη γενέσει της και θα αποτελέσει πλήγμα στα εισοδήματα των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάθεση του συστήματος της αντιχαλαζικής προστασίας σε ιδιώτη ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Η πρόληψη για τη διασφάλιση της αγροτικής σοδειάς είναι μεγάλης σημασίας, αν σκεφτεί κάποιος τα ποσά που δίνονται κάθε χρόνο για αποζημιώσεις τα οποία είναι πολλαπλά από τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός αντιχαλαζικής προστασίας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για την εκ των προτέρων θετική σας ανταπόκριση στο μείζον αίτημα των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.