Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η πιο μεγάλη μουντιαλική ώρα της Ελλάδας!

Μια νίκη μόνο μακριά βρίσκεται η Eθνική από τους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να νικήσει αύριο στον αγώνα -που θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος- στην Φορταλέζα την αξιόμαχη Ακτή Ελεφαντοστού, πράγμα δύσκολο αλλά εφικτό, αρκεί να το πιστέψει.

Ευκαιρία λοιπόν, να πετύχει κάτι ανεπανάληπτο τόσο στην ιστορία της ίδιας της Εθνικής Ελλάδος, όσο και στην παγκόσμια ιστορία των Μουντιάλ, έχει η «γαλανόλευκη» στο παιχνίδι της Φορταλέζα. Παρόντες οι Έλληνες φίλαθλοι στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού που… βιάζονται και ελπίζουν ήδη για το ταξίδι στο Ρεσίφε και την διασταύρωση με Κόστα Ρίκα.

Αν και έχει να συμβεί σχεδόν μισό αιώνα, μία ομάδα να προκριθεί από όμιλο του Μουντιάλ έχοντας σκοράρει
μόλις ένα γκολ, το να περάσει και να έχει εκτός από ένα γκολ ενεργητικό, συνολικά τα τέρματα στο 1-3, θα είναι κάτι ανεπανάληπτο στα χρονικά! Κι αυτό μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα νικήσει έστω με 1-0 τους Αφρικανούς της Ακτής και παράλληλα η Κολομβία δεν χάσει από την Ιαπωνία.


Ωστόσο, το μεγάλο επίτευγμα της Εθνικής θα είναι – αν τα καταφέρει – πάνω από όλα η δική της πρόκριση για πρώτη φορά σε ιστορία 84 χρόνων Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα, μετά τις συμμετοχές στα Μουντιάλ του 1994 και του 2010 θα περνάει στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων.

Ενενήντα μόλις λεπτά απέχει η Εθνική από αυτή την ιστορική πρόκληση και δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η νίκη κόντρα στην Ακτή πρέπει να έρθει, και αν η συγκυρία δεν μας ευνοήσει στο άλλο παιχνίδι, χαλάλι… Όμως εμείς πρέπει να παλέψουμε για αυτή τη νίκη, σα να ξέραμε πως η Ιαπωνία δεν τα κατάφερε με τους Κολομβιανούς. Αυτή θα πρέπει να είναι η νοοτροπία. Να παλεύουμε για τη νίκη σα να μας δίνει αυτόματα την πρόκριση.

Η Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε δυναμικά με νίκη 2-1 επί της Ιαπωνίας, ενώ στην δεύτερη αγωνιστική, πάρα την ήττα από την ισχυρή Κολομβία με 2-1, έδειξε ένα αρκετά αξιόλογο πρόσωπο. Με κύρια χαρακτηριστικά την ταχύτητα, την τεχνική και τη δύναμη της, η αφρικανική ομάδα είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε ομάδα και θα προσπαθήσει να γράψει την δική της ιστορία. Οι «Ελέφαντες» είναι ένας δύσκολος αντίπαλος με ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Γιάγια Τουρέ, Ντρογκμπά, Ζερβίνιο στις τάξεις της, ωστόσο δεν είναι Αργεντινή – την οποία έπρεπε να νικήσουμε για παράδειγμα το 2010 για να προκριθούμε στους «16».

Από την άλλη πλευρά, ο Φερνάντο Σάντος θα στηριχτεί στην δυνατή αμυντική λειτουργία και στο κίνητρο των Ελλήνων διεθνών που σίγουρα θέλουν να αποδείξουν ότι δεν πήγαν για τουρισμό στην Βραζιλία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Φορταλέζα, που στα πορτογαλικά σημαίνει φρούριο. Όνομα που δείχνει το τρόπο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Εθνική μας αμυντικά αυτόν τον αγώνα. Σε αντίθεση με την άμυνα της Ακτής Ελεφαντοστού, που μόνο τέτοιο δεν θυμίζει.

Η ευκαιρία είναι μεγάλη και η Εθνική πρέπει να κάνει την υπέρβαση, να υποτάξει την κορυφαία ομάδα της Αφρικής και να αποδείξει σε όλους τους επικριτές της ότι για μία ακόμα φορά το ένστικτο της επιβίωσης την οδηγεί σε νέες επιτυχίες.

Η καλή Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μας έχει δείξει διαχρονικά ότι στα δύσκολα βρίσκει τον τρόπο. Οι σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας περιμένουν να γραφτούν και η Εθνική μπορεί να είναι αυτή που θα τις γράψει.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.