Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

«Βασιλική» ανατροπή το 4-1 και... 10ο για την Ρεάλ!

Λάμψη... βασίλισσας και 10ο για την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Ντα Λουζ». Τελικά, ήταν... θέλημα Θεού και όχι... θέλημα... «God»in, να πάρει αυτή την κούπα η Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνοντας στη μεγάλη επιτυχία με 4-1 κόντρα στην Ατλέτικο στην παράταση, ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στην κανονική διάρκεια στο 90’+3 με κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος. Την ώρα που οι «ροχιμπλάνκος» προσπαθούσαν να κρατήσουν με... νύχια και με δόντια το υπέρ τους σκορ που είχαν με τέρμα του Γκοντίν από το 36'!!!

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει και αυτός την...
πινελιά του, να σκοράρει, και έτσι να γίνεται ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει 17 γκολ στη διοργάνωση σε μια σεζόν! Από την άλλη, ο Κάρλο Αντσελότι έγινε ο 2ος τεχνικός που σήκωσε το... ιερό δισκοπότηρο με 3η διαφορετική ομάδα, ενώ έχει σηκώσει και δυο ως παίκτης!

Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν άξιοι αντίπαλοι της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία, αφού κατάφερε να βρει... αναπνοές στο τέλος του 90λεπτου, φτάνοντας στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις, με... φόρα και με ψυχολογία, μπόρεσε να βρει άλλα τρία γκολ στο έξτρα χρόνο, δείχνοντας να έχει περισσότερες δυνάμεις! Η Ατλέτικο... κρατάει το πρωτάθλημα της Ισπανίας, αλλά και το γεγονός πως δεν έχασε σε όλη την διάρκεια του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, στη διάρκεια 90 λεπτών...

Η «βασίλισσα» ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση και θέλησε να δώσει ρυθμό. Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Ντιέγκο Κόστα αποχώρησε από το παιχνίδι καθώς φάνηκε ότι ήταν λανθασμένη η αντίληψη του ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, κάτι το οποίο ήταν επιθυμία και του Σιμεόνε καθώς το αντίθετο θα ευνοούσε τη Ρεάλ. Στο 33' η «βασίλισσα» έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς ο Μπέιλ βγήκε στην αντεπίθεση και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά αλλά αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα το πλήρωσε, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουανφράν, ο Γκοντίν πήρε μία κεφαλιά μέσα από την περιοχή και μετά τη λάθος έξοδο του Κασίγιας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του!Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή φάση για την Ρεάλ ήρθς με εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουρτουά στο 54'. Στη συνέχεια μετά από δεύτερο κόρνερ, πήρε την κεφαλιά ο Πορτογάλος αστέρας αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 57'... απάντησε η Ατλέτικο με σουτ του Αντριάν, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κεντίρα και πέρασε κόρνερ! Στο 59’ ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στον αγώνα τους Ίσκο και Μαρσέλο, καθώς αναγκαστικά έπρεπε να ρισκάρει...

Στο 62' σέντραρε ο Σέρχιο Ράμος, αλλά Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά δεν βρήκαν την μπάλα.

Στο 67’ σουτ του Ίσκο δεν βρήκε τον στόχο. όπως και του Μπέιλ στο 73’, ενώ λίγο πριν Βίγια έπεσε στη μπάλα μέσα στην περιοχή από... κοφτερή μπαλιά του Χουανφράν, αλλά έσωσε την ομάδα του ο Κασίγιας (έκανε φάουλ τελικά ο επιθετικός της Ατλέτικο), ο οποίος εξιλεώθηκε για το λάθος στο 1-0. Στο 75’ ο Ρονάλντο έκανε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ...Στο 78’ ο Μπέιλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά «ένα-δύο» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά αντί να πασάρει στον  Μπενζεμά στο ύψος του πέναλτι, σούταρε υπό πίεση!!! Στο 79' ο Γκοντίν έσωσε τους «ροχιμπλάνκος», καθώς πρόλαβε από κοντά ο Ίσκο.

Στη συνέχεια η Ρεάλ αύξησε την πίεσή της, ενώ η Ατλέτικο, προσπάθησε να... κρατήσει το υπέρ της σκορ. Η... λύτρωση για τους «μερένχες» ήρθε τελικά στο 90’+3, όταν ο Σέρχιο Ράμος έκανε το 1-1 με καταπληκτική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λούκα Μόντριτς. Έτσι, πήγαμε στην παράταση με τους παίκτες της Ατλέτικο να μην πιστεύουν την εξέλιξη του αγώνα... Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης μπορεί να σταθεί κάποιος σε μια εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να ζητάει πέναλτι μετά από χέρι του Γκάμπι (ήταν στο τείχος), αλλά δεν υπήρχε κάτι... Στο 110' ο Ντι Μαρία «συνόδευσε» την πολύ καλή του εμφάνιση με μια απίστευτη κούρσα από αριστερά, πέρασε δυο αμυντικούς, σούταρε, απέκρουσε ο Κουρτουά, και ο Γκάρεθ Μπέιλ, με κοντινή κεφαλιά (η μπάλα είχε πάρει ύψος) ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ρεάλ (2-1), μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς! Τέρμα που έδωσε... φτερά στα πόδια των παικτών της «βασίλισσας», ενώ αυτοί της Ατλέτικο δεν έδειχναν πως μπορούσαν την ισοφάριση... Τελικά, στο ο Μαρσέλο στο 118' με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-1. ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εκτέλεση πέναλτι στο 120’. Με τον Πορτογάλο να κερδίζει ο ίδιος την «εσχάτη των ποινών»!

Οι συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο (59' Μαρσέλο), Κεντίρα (59' Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (79' Μοράτα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (83' Αλντερβάιρελντ), Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9' Αντριάν Λόπεθ).

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.