Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο Γιάννης Ανδρίτσος στους εορτασμούς για τη Ζωοδόχο Πηγή.

Πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις τους οι κάτοικοι του Γαρεφίου, στην Αλμωπία, ανηφόρησαν και φέτος μέχρι το εκκλησάκι της Ζωοδόχου πηγής, σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων πάνω από το χωριό τους, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1956. Ο ιερέας του χωριού τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ενώ οι συντροφιές από νωρίς έστησαν τις ψησταριές για το παραδοσιακό γλέντι.

Παρών στη Λειτουργία και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, με το συνδυασμό "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", Γιάννης Ανδρίτσος ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε με ευχαρίστηση τις ευγενικές προσκλήσεις για ένα τσιπουράκι με εκλεκτό μεζέ. Παρά το εορταστικό κλίμα στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του τόπου, με τους υλοτόμους να διαμαρτύρονται για την ξυλεία που εισάγεται από τη Βουλγαρία, σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Το πιο εξωφρενικό, από όσα αφηγήθηκαν οι αγανακτισμένοι επαγγελματίες υλοτόμοι, ήταν
τα ποσά που πληρώνουν οι ίδιοι για την διάνοιξη των ορεινών δρόμων, κάτι που αποτελεί ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης. Η Περιφέρεια διαθέτει μπουλντόζες αλλά δεν διαθέτει οδηγούς ούτε καύσιμα. Οι υλοτόμοι έχουν πληρώσει από την τσέπη τους, μέχρι στιγμής, 2000 ευρώ για τους οδηγούς και 1000 ευρώ για πετρέλαιο κίνησης.

Γεννάται λοιπόν εύλογα το ερώτημα: Οι άνθρωποι που οδηγούν τις μπουλντόζες ανήκουν στην Περιφέρεια ή είναι ιδιώτες; Ποιός αποφασίζει και επιλέγει οδηγούς για να οδηγούν τα κρατικά μηχανήματα; Ποιός πληρώνει τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν;

 Αποχαιρετώντας τους ο Γιάννης Ανδρίτσος δεσμεύτηκε να εξετάσει στις λεπτομέρειές τους τα ζητήματα αυτά, επισημαίνοντας ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι περιουσία των πολιτών και θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για την εξυπηρέτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.