Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σαμαράς: Βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια (βίντεο)

"Κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει. Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος."


Μήνυμα σε όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να μη δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια στιγμή που η χώρα βγαίνει από την κρίση, έστειλε ο πρωθυπουργός με τη δήλωση που
έκανε χθες, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η συμφωνία με την τρόικα ανοίγει νέους δρόμους στην Ελλάδα, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν πλέον άλλα μέτρα λιτότητας κι ότι δεν πατήθηκε καμιά «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει η χώρα. Παράλληλα, τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι η έξοδος στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος.

Έθεσε τους διαφωνούντες βουλευτές προ των ευθυνών τους επισημαίνοντας ότι είναι υπεύθυνοι και γνωρίζουν επομένως τι θα πράξουν.

Η ξαφνική δήλωση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται ως μια τελική προσπάθεια να ηρεμήσει τα νερά μέσα στην κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα το Σαββατοκύριακο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Άλλωστε, για φανταστείτε κάποιοι να θελήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση αυτή τη χρονική στιγμή που επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα Παρασκευή στη Βουλή, οι αλλαγές που έγιναν στο γάλα ικανοποιούν αρκετούς από τους διαφωνούντες, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν και κάποιοι που θα κάνουν το απονενοημένο διάβημα. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς προχώρησε στη δήλωση ευθύνης απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον κι όχι στα μικροκομματικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.


Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

Πρώτα απ' όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας.

Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό.

Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει.

Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια.

Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.