Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη του Μιχάλη Καραγιάννη για το Δήμο Σκύδρας

Αφού αρχικά παρουσίασε το έμβλημα και την ονομασία του συνδυασμού του, στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του υπ. Δημάρχου Σκύδρας Μιχάλη Καραγίαννη:

Ο Ελληνικός λαός βιώνει τα αποτελέσματα μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικό της εποχής που διανύουμε είναι η πρωτοφανής εξάπλωση της φτώχειας στα ελληνικά νοικοκυριά, και η συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά που είναι τα μεγαλύτερα μεταξύ των χωρών της ευρωπαικής ένωσης. Ανάμεσα στους νεους τα ποσοστα αυτά είναι υπερβολικά υψηλά και σε πολλες περιοχες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, ξεπερνα το 60% που σημαίνει ότι δύο στους τρεις νεους μας είναι άνεργοι. Φυσικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού καθώς και μιας σειράς θεσμών και δομών, που εξασφάλιζαν μέχρι πριν λίγο καιρό την εργασία, την κοινωνική προστασία ακόμη αν θέλετε και την δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους.



Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που περισσότερο απ’ όλους έχει πληγεί, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι επιχορηγήσεις του κεντρικού κράτους προς αυτήν έχουν μειωθεί σε ποσοστά που ξεπερνούν το 60% από την προ κρίσης εποχή. Καλείται να παίξει τον ρόλο της που αφορά στην εξυπηρέτηση του πολίτη σε τοπικό επίπεδο με πολύ λιγότερα χρήματα. Καλείται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω των έργων υποδομής με πόρους μειωμένους δραματικά. Η συμμετοχή της στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης είναι πλέον εξαιρετικά μικρή για να μη πούμε ανύπαρκτη. Εκ των πραγμάτων λοιπόν πηγάζει και η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του ρόλου της. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που στρέφουν το βλέμμα τους προς την τοπική αυτοδιοίκηση.για την επίλυση των βασικών προβλημάτων τους που είναι η ανεργία η αντιμετώπιση της φτώχειας και η παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

Μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, εμείς ερχόμαστε να συγκροτήσουμε μια νέα δημοτική κίνηση. Μια κίνηση που δεν είναι προσωποκεντρική, που θα στηρίζεται στην συλλογική δράση των μελών της, που θα είναι αποδεσμευμένη από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις και στην οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει και να εκπροσωπείται, ισότιμα και δημοκρατικά.

Οι στόχοι μας είναι...

Η ουσιαστική ενοποίηση των δημοτικών ενοτήτων ,που αντιπροσωπεύουν τους παλιούς καποδιστριακούς δήμους, και η ισόρροπη ανάπτυξη, όλων των οικισμών του. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε, ένα νέο χωροταξικό σχέδιο που θα επιλύει τα βασικά προβλήματα του δήμου αφενός και θα δημιουργεί τις βάσεις για μια βιώσιμη και δημιουργική ανάπτυξη με τρόπο που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον στο οποίο όλοι ζούμε.

Η υποστήριξη των άνεργων νέων της περιοχής με την αναζήτηση προγραμμάτων που θα εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας.

Η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνταιστον τομέα αυτό.

Η κατασκευή όλων εκείνων των έργων που είναι απαραίτητα στους τομείς της οδοποιίας, των αστικών δικτύων, της εκπαίδευσης, των έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα.

Η ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας που εξυπηρετεί τους σκοπούς του εθελοντισμού.

Επιθυμούμε  έναν Δήμο ισχυρό και ανταγωνιστικό που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προς όφελος των δημοτών του.

Σας καλούμε να πορευτείτε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια που θα μας απαλλάξει από λογικές τύπου δεν υπάρχουν χρήματα’’ και θα ανατρέψει το κλίμα της μιζέριας που χαρακτηρίζει σήμερα την λειτουργία του Δήμου.

Μαζί θα δώσουμε την μάχη για έναν δήμο σύγχρονο και δημιουργικό, ένα Δήμο στην υπηρεσία του πολίτη , για τον δήμο που όλοι ονειρευόμαστε, για τον δήμο του αύριο, τον δήμο των παιδιών μας.

Μαζί θα δώσουμε ζωή στους θεσμούς της άμεσης δημοκρατικής λειτουργίας, τα τοπικά συμβούλια γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι και τοπική και αυτοδιοίκηση.

Δίνουμε πνοή στον τόπο μας.

Παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Μαζί για τον δήμο του αύριο.


Αμέσως μετά ο κ. Μιχάλης Καραγίαννης παρουσίασε σε γενικές γραμμές το κείμενο αρχών του συνδυασμού του (δηλ. τις προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για το Αύριο»):

Εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινάμε σήμερα έναν αγώνα για τη διεκδίκηση του Δήμου Σκύδρας. Ο αγώνας είναι σκληρός, είμαι βέβαιος όμως ότι με τη δική σας συμπαράσταση, με την δική σας υποστήριξη θα φτάσει σε αίσιο τέλος. Είμαι βέβαιος για την τελική νίκη, αυτή που όλοι μαζί θα πετύχουμε προς όφελος του Δήμου και των πολιτών του. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας παρουσιάσω σε γενικές γραμμές τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μας. Θέσεις που είναι προιόν μιάς πρώτης εκτίμησης δικής μου και των συνεργατών μου. Θέσεις που θα εμπλουτιστούν μετά από τον διάλογο που θα ανοίξουμε με κάθε πολίτη και κάθε φορέα που δραστηριοποιείται στα όρια του δήμου μας.

Η ανασύνταξη όλων των υπηρεσιών του Δήμου θα είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Αυτό που σήμερα χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες του Δήμου είναι η παντελής απουσία ενός συστήματος διοίκησης που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του. Αιρετοί και υπάλληλοι λειτουργούν με τροπο αντιφατικό επικαλύπτοντας οι μεν τους δε. Η ιεραρχία είναι άγνωστη λέξη στο σύστημα διοίκησης που εφαρμόζεται στο δήμο Σκύδρας. Ειναι σύνηθισμένο το φαινόμενο να παρακάμπτονται οι διευθυντές και οι προιστάμενοι σε μια λογική υποτιθεμενης ευελιξίας στον τρόπο λειτουργίας. Όλοι μιλούν με όλους, επικρατεί σύγχιση και αποσυντονισμός με αποτέλεσμα η διοίκηση να υπολειτουργεί. Οι περισσότεροι υπάλληλοι υποαπασχολούνται, βρίσκονται μονίμως και διαρκώς εκτός ελέγχου και επίβλεψης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, είναι η παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών εκ μέρους του προσωπικού, όχι γιατί δεν θέλει, όσο γιατί δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα το κατευθύνει και θα το συντονίσει.

Αυτό εμείς θα το αλλάξουμε. Θα εφαρμόσουμε το αυτονόητο στην διοίκηση. Και να είστε σίγουροι θα τα αλλάξουμε όλα. Επιπρόσθετα θα κάνουμε και κατι ακόμη. Θα ανοίξουμε ξανά το παλιό δημοτικό κατάστημα του Δήμου Μενηίδας και θα μεταφέρουμε σε αυτό τις υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Θα δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών από τον πρώην Δήμο Μενηίδας που αναγκάζονται να έρχονται στη Σκύδρα για το παραμικρό ζήτημα που τους απασχολεί.

Ο εξορθολογισμός των εξόδων του Δήμου στην εποχή της οικονομικής κρίσης είναι απαραίτητος περισσότερο απο καθε άλλη φορά. Όπως επανειλλημένα έχω τονίσει στα Δημοτικά Συμβούλια υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιωθούν. Δεν είναι δυνατόν Δήμοι με πολύ μεγαλύτερη έκταση και πληθυσμό να παρουσιάζουν μικρότερες δαπάνες από τον δικό μας στα καύσιμα κίνησης και τα έξοδα του αγροτικού εξηλεκτρισμού. Είναι κάτι στο οποίο θα δώσουμε την δέουσα προσοχή γιατί έτσι θα καταφέρουμε να φτάσουμε και σε αυτό που ειναι το επιθυμητό για όλους, την μείωση των ανταποδοτικών τελών και οριζόντια για όλους και σε επιλέγμένες κοινωνικές ομάδες.

Πρώτη προτεραιότητα η εκπόνηση ενός νέου Γενικού πολεοδομικού Σχεδίου στην δημοτική ενότητα Σκύδρας και ο εναρμονισμός του αντίστοιχου σχεδίου του πρώην δήμου μενηίδας με αυτό. Είναι απίστευτο και όμως αληθινό το γεγονός ότι ο παλιός δήμος Σκύδρας στερείται ενός σύγχρονου τέτοιου εργαλείου που κάτω από προυποθέσεις μπορεί να δώσει ώθηση σε διαδικασίες αναπτυξιακόυ χαρακτήρα πέραν βεβαίως των ευεργετικών αποτελεσμάτων που θα έχει στην τακτοποίηση μιας σειρας προβλημάτων, όπως η άναρχη χωροθέτηση δραστηριοτήτων. Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου σε ολους τους οικισμούς τού παλιού δήμου Σκύδρας.

Η διευθέτηση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στην λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών στην πόλη της Σκύδρας θα είναι ένα από τα θέματα αιχμής που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πενταετία. Έχουμε εδώ και μία τετραετία περίπου στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο που κυριολεκτικά το έχουμε πετάξει στο καλάθι με τα άχρηστα. Την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την πόλη της Σκύδρας στην οποία εκτός των άλλων προτείνονται και παρεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα. Αυτό που θέλουμε εγώ και οι συνεργάτες μου είναι στο τέλος της πενταετίας η εικόνα που θα παρουσιάζει η πόλη της Σκύδρας να μή θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του σήμερα. Οφείλουμε, και θα το κάνουμε, να δώσουμε ένα τέλος στην άναρχη ανάπτυξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που οδηγεί σε συνωστισμό πεζούς και καθισμένους. Οφείλουμε να δώσουμε ένα τέλος στις διενέξεις μεταξύ των καταστηματαρχών και μεταξύ αυτών και του Δήμου, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πολιτών στο κέντρο της πόλης.

Η πιθανότητα για την λειτουργία της λαικής αγοράς σε νέα θέση θα εξεταστεί σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Σκύδρας.

Στον τομέα των έργων υποδομής παρά τον περιορισμό στις χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο εσωτερικών θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που για τους πολλούς θεωρούνται αυτονόητα. Θα επιδιώξουμε, και μπορούμε να το πετύχουμε, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις για την κατασκευή τεχνικών έργων, αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους για την κατασκευή των βασικών έργων υποδομής στους τομείς της οδοποιίας, των αστικών δικτύων, της εκπαίδευσης. Για τα έργα που έχουν πιο σύνθετο χαρακτήρα θα αξιοποιήσουμε τις χρηματοδοτήσεις από τα ευρωπαικά ταμεία. Θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε γιατί ξέρουμε πως να το κάνουμε, την χρηματοδότηση έργων για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς του δήμου, την βελτίωση - συντήρηση των υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων και την κατασκευή νέων όπου αυτό χρειάζεται. Την κατασκευή σχολικης μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Σκύδρα και την κατασκευή νέας πτέρυγας στο λύκειο Σκύδρας. Θέλω εδώ να τονίσω ότι θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή δυο έργων που απο πολλους συνδημότες μας θεωρούνται σαν έργα στήριξης της τοπικής οικονομίας, τα λουτρά λουτροχωρίου και το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο αφού πρώτα επανεκτιμηθεί το μέγεθος και το κόστος τους. Ειδικά για το έργο των λουτρών Λουτροχωρίου θέλω να επισημάνω ότι θα κατευθυνθούμε σε μια λύση πολύ μικρότερου μεγέθους από αυτή που ήτανε γνωστή και η οποία έχει ένα κόστος που μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να το κατασκευάσουμε με ένα κόστος τέτοιο που μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα έσοδα του δήμου για τεχνικά έργα και για επενδύσεις. Είναι βέβαια κατανοητό ότι ένα τέτοιο έργο θα πρέπει να υποστηριχθεί από τους κατοίκους της περιοχής που πρέπει να το αναδείξουν και να το υποστηρίξουν με δράσεις και έργα που θα λειτουργούν συμπληρωματικά προς αυτό.

Στην προσπάθεια μας αυτή για την αναμόρφωση του δήμου Σκύδρας, θα συνεργαστούμε με όλους εκείνους τους φορείς που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση έργων υποδομής και έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας. Θα συνεργαστούμε με την περιφερειακή ενότητα πέλλας και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα ευθύνης της. Θα επιμείνουμε για την κατασκευή των έργων της περιφερειακής οδού Σκύδρας – Βέροιας, την κατασκευή της παράκαμψης Μαυροβουνίου και την γέφυρα Αρσενίου καθώς και για την κατασκευή του έργου της διευθέτησης της κοίτης του Εδεσσαίου ποταμού και της τάφρου 66.

Θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την δημοπράτηση του μεγαλύτερου έργου που χρόνια τώρα διεκδικούμε, του φράγματος της Καλής. Ενός έργου σύνθετου με χαρακτήρα αγροτικό, ενεργειακό αλλα και περιβαλλοντικό. Το γεγονός ότι ταυτόχρονα με την εκκίνηση της νέας Δημοτικής αρχής ξεκινάει και η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ 2014-2020 μας δίνει την ελπίδα ότι ειναι δυνατόν να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την κατασκευή του.

Τέλος θα ξεκινήσουμε στο μέτρο του δυνατού την ενίσχυση κάθε πολιτιστικής και αθλητικής προσπάθειας που θα εξελίσεται στη πόλη της Σκύδρας και τα χωριά του Δήμου μας.

Φίλες και φίλοι.

Προσπάθησα με τρόπο επιγραμματικό να σας παρουσιάσω μια σειρά από προτάσεις που εγώ και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε την μάχη για την υλοποίηση τους. Έχουμε την ανάγκη και του τελευταίου που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό. Υπόσχομαι ότι στην προσπάθεια μας αυτή θα χρησιμοποιήσουμε και θα αξιοποιήσουμε κατα προτεραιότητα το ανθρώπινο και επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής.

Αυτό όμως που περισσότερο από όλα θα μας ενισχύσει στην προσπάθεια αυτή ειναι η ελπίδα ότι θα έχουμε συμπαραστάτες εσάς τους απλούς δημότες του δήμου Σκύδρας. Εσάς που στην πραγματικότητα θα μας υποστηρίξετε σε όλη αυτή τη διαδρομή που ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος.

Είμαστε αποφασισμένοι. Δίνουμε τη μαχη, τη μαχη που θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερες υπηρεσίες για όλους μας. Στηρίξτε μας. Δώστε μας τη δύναμη να πετύχουμε. Βοηθήστε μας να πετύχουμε το όνειρο. Να δούμε τον δήμο μας πρώτο και καλύτερο ανάμεσα σε όλους τους δήμους του νομού μας. Μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί για τη Σκύδρα του αύριο. Ελάτε να δώσουμε πνοή στον τόπο μας. Μαζί, όλοι μαζί.



Ενώ ακολούθησε η παρουσίαση με αλφαβητική σειρά, 32 υποψηφίων που θα απαρτίζουν τον συνδυασμό του κ. Καραγιάννη:
  
    ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
    ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    ΓΡΟΠΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
    ΔΙΜΠΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
    ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    ΚΑΜΝΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΚΑΡΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΚΟΥΛΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
    ΚΟΥΡΟΥΚΤΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ
    ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
    ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
    ΛΕΚΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
    ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
    ΜΠΕΞΕΒΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
    ΞΕΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
    ΠΑΣΠΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    ΠΕΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
    ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
    ΡΑΓΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
    ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
    ΤΟΝΑΡΕΖΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
    ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
    ΤΣΑΠΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
    ΤΣΑΡΤΣΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    ΤΣΕΜΤΣΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΤΣΙΦΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
    ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.