Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την Μακεδονία, δήλωσαν οι Μακεδόνες της Υφηλίου

Κατά, οποιασδήποτε οριστικής ονομασίας για τη γειτονική Κεντροβαλκανική Δημοκρατία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα του και παράλληλα, υπερ της διενέργειας δημοψήφισματος για τον ίδιο λόγο, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των απανταχού ανά την υφήλιο Μακεδόνων, οι οποίοι έστειλαν αποφασιστικό μύνημα προς πάσα κατεύθυνση, για την μέχρις εσχάτων προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.

Στο ψήφισμα του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Φλώρινα, οι εκπρόσωποι των απανταχού Μακεδόνων, ζήτησαν απο την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε συμβιβασμό με τα Σκόπια, που θα τους επιτρέπει να καπηλευτούν την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας.

Κατά την έναρξη του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της φυλής των Καλάς του ορεινού Πακιστάν κ. Ίας Μπαζίκ. Οι Καλάς θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αδέρφια των Ελλήνων. "Ήρθαν Σκοπιανοί να μας προσεγγίσουν, αλλά τους διώξαμε γιατί ξέρουμε την αλήθεια για τις ρίζες μας. Μετά αυτή στράφηκαν στους Χούντζα. Οι Καλάς είμαστε μια κουκίδα 4000 ανθρώπων, ανάμεσα σε εκατομμύρια μουσουλμάνους. Κάθε χρόνο ο αριθμός μας γίνεται μικρότερος λόγω των πιέσεων για εξισλαμισμό. Μοναδικό μας στήριγμα είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, που ήδη έχουν προσφέρει αρκετά. Ωστόσο μετά την απαγωγή και την απελευθέρωση του δασκάλου - εθελοντή Θανάση Λερούνη, τίποτα πλέον δεν κινείται στα χωριά μας" δήλωσε απο την πλευρά του ο κ.Μπαζίκ, που έτυχε θερμής υποδοχής απο τους συνέδρους.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία του Καλλάς Ίας:



Η σελίδα του Καλλάς, Ίας Μπατζίκ: http://greekkalasha.webs.com

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, οι απόδημοι Μακεδόνες σημειώνουν, ότι οι Καλάς, στο Πακιστάν, είναι απόγονοι των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εκφράζουν την υποστήριξη τους στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και αξίες.

Παράλληλα, ζητείται παράλληλα απο το υπουργείο Εσωτερικών να καθιερωθεί η 29η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης των θυμάτων της βουλγαρικής κατοχής (1916-1918) στην Ανατολική Μακεδονία.

Στο συνέδριο συμμετείχαν απόδημοι Μακεδόνες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αφρική, καθώς και εκπρόσωποι μακεδονικών συλλόγων και φορέων απο την Ελλάδα. Ενεργή συμμετοχή στο 11o Π.Σ.Π.Ε από το Ν.Πέλλας είχαν η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας Ιων Δραγούμης και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών Φίλιππος.

Από την Πέριφέρεια Πέλλας επίσης το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Γεν. Γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ τον Δήμο Έδεσσας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Γιάννου, οι οποίοι υποστήριξαν την πρόταση της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας Ιων Δραγούμης, ώστε το επόμενο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων να πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.