Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Διον. Σταμενίτης: "Το παραμύθι με την ΕΡΤ τελειώνει"

Διονύσης Σταμενίτης
Βουλευτής Πέλλας 

Νέα Δημοκρατία
«Αυτές τις μέρες, η σύγκρουση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κατεστημένο των συντεχνιών και των βολεμένων καθορίζει την πολιτική ατζέντα. Τον τελευταίο χρόνο, τα προνόμια των εκλεκτών του κατεστημένου, ένα - ένα ακυρώνονται και παθογένειες χρόνων σβήνουν μαζί με την αδιαφάνεια.

Για πρώτη φορά, αλήθειες που είχαν επιμελώς κρύψει όλοι αυτοί που απομυζούσαν την οικονομία και μάθανε τη χώρα να ζει με δανεικά, αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Αυτές οι οδηνηρές αλήθειες αποκαλύπτουν το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος και οδηγούν την πλειονότητα των Ελλήνων στην κατανόηση και αποδοχή της αναγκαιότητας δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς έχει αλλάξει. Επενδύσεις έχουν αρχίσει να γίνονται και άλλες προγραμματίζονται, η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε και η χώρα μας μπαίνει πλέον στο διεθνή ενεργειακό χάρτη.

Μέσα σε ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο όσα επί χρόνια κανείς δεν άγγιζε. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν όλα και απαιτούν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο. Για να μη χαθούν οι θυσίες των Ελλήνων, υπάρχει ένας και μόνος τρόπος, να συγκρουστούμε με το «χθες» και με τους εκφραστές του.

Σήμερα το «χθες» εκφράζουν, με τον καλύτερο τρόπο, όσοι υπερασπίζονται τη στασιμότητα και καλούν σε «ανένδοτο αγώνα» όλους όσους αποδέχονται τις πρακτικές αλλά και τις νοοτροπίες που μας ερίξαν μέσα στο οικονομικό τέλμα. Έχουμε, και αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι οι νοήμονες και όσοι αγαπούν πραγματικά την πατρίδα, μία και μόνη επιλογή, να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και σταθερότητα μπροστά και μόνο μπροστά.

Διεθνώς αναγνωρίζεται πλέον, ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν όσα κράτησαν τη χώρα καθηλωμένη και να προχωρήσουν μπροστά στην κατεύθυνση που οδηγεί τη χώρα ο Πρωθυπουργός της.

Μετά το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ, ακούμε τα ουρλιαχτά όσων δεν ήθελαν και δεν θέλουν μία δημόσια, σύγχρονη και αντικειμενική ραδιοτηλεόραση. Βλέπουμε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλευρό των συντεχνιών και των «βολεμένων» που έχουν καταλάβει ότι, το «πάρτι τελειώνει».

Το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία μίας δημόσιας, σύγχρονης και αντικειμενικής ραδιοτηλεόρασης δεν είναι για το κατεστημένο των βολεμένων ψευτοπροοδευτικών και των συντεχνιών τους, αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα τους είναι ότι σηματοδοτεί το τέλος του παραμυθιού που τους ήθελε ως τους αποτελεσματικότερους σαμποτέρ κάθε αλλαγής και απόπειρας ανατροπής του προνομίου να θρέφονται από το υστέρημα του λαού χωρίς ποτέ να λογοδοτούν σε κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.