Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ολική καταστροφή από την σημερινή χαλαζόπτωση σε Πέλλα και Ημαθία...

Γράφει ο Στάθης Παπαδόπουλος.


Αρσένι: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού
Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες μετά την πρωτοφανή θεομηνία που υπέστησαν οι καλλιέργιες σήμερα 10 Ιουνίου 2013 και κατά τις μεσημεριανές ώρες στα νότια της Περιφεριακής Ενότητας Πέλλας και σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. 


Λουτροχώρι: Αρκετή ώρα
μετά την χαλαζόπτωση.
Οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύτηκαν από δεκάλεπτη συνεχόμενη χαλαζόπτωση, το χαλάζι της οποίας είχε το μέγεθος αυγού και κατέστρεψε στο 100% τις φετινές παραγωγές.


Παράλληλα, οι τρομερές καταστροφές εκτιμάται ότι συνέβαλαν στην απώλεια σχεδόν του 50% των συνολικών εξαγωγών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χαλάζι σε μέγεθος αυγού.

Συγκεκριμένα, στα χωριά Λουτροχώρι, Πλεύρωμα, Πετριά, Αρσένι, Άσπρο, Λιπαρό, Σταυρόδρόμι και Καλύβια στο νότιο τμήμα της Πέλλας αλλά και στα χωριά της Ημαθίας, Πολλά Νερά, Μαρίνα, Επισκοπή, Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Λευκάδια, Κοπανό, Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανο, Ζερβοχώρι, Μακροχώρι, αλλά και τις πόλεις της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, η διάρκεια της συνεχιζόμενης χαλαζόπτωσης έφτασε τα δέκα λεπτά. 


Χαλαζοχτυπημένα ροδάκινα.
Οι αγρότες αναμένουν πλέον από αύριο το πρωί, να έρθει ο ΕΛΓΑ για να καταγράψει τις καταστροφές, ώστε να προβεί το συντομότερο στην αποζημείωσή τους, διότι διαφορετικά ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για όλους. 

Δείτε τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε για να έχετε πλήρη εικόνα του μεγέθους της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.