Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Ι. Τζαμτζή με τον ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Υπουργείου Οικονομικών Θ.Χάρη για το Τελωνείο και το Χημείο Σκύδρας

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Πέλλας Κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρη Χάρη για το θέμα του Τελωνείου και του Παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ο κ. Τζαμτζής στη συνάντηση που είχε με τον κ. Θεοχάρη, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται και τα Τελωνεία της χώρας, κατέθεσε μια σειρά από έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει ομαλή και ανοδική πορεία του Τελωνείου ως Υπηρεσία και τόνισε ότι μία επικείμενη υποβάθμιση του Τελωνείου της Σκύδρας από Α΄ Τάξεως σε Β΄ Τάξεως, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε στον κ. Θεοχάρη την επιτακτική ανάγκη να παραμείνει το Τελωνείο της Σκύδρας ως έχει, καθώς μια επικείμενη υποβάθμιση του Τελωνείου θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εξαγωγές νωπών και τυποποιημένων προϊόντων, διότι θα απαιτείται πολλές εργασίες να γίνονται στην Θεσσαλονίκη, με οικονομικό αντίκτυπο στο Νομό Πέλλας.

Το Τελωνείο της Σκύδρας λειτουργεί ως Πύλη εισόδου Συναλλάγματος για τη χώρα.

Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον κ. Θεοχάρη, ότι το Παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους, το οποίο στεγάζεται μαζί με το Τελωνείο της Σκύδρας στο ιδιόκτητο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, το όποιο έγινε επί θητείας ως Δημάρχου του κ. Τζαμτζή, είναι απόλυτα αναγκαίο και πρέπει να παραμείνει.

Σε περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Σκύδρα θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις εξαγωγές, και θα πρέπει κάθε εβδομάδα ένα φορτηγό με τυποποιημένα προϊόντα να πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη για δειγματοληπτικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα ευπαθή προϊόντα.

Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρης αφού άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα που του έθεσε ο κ. Τζαμτζής, υποστήριξε ότι η διαπιστώνει και ο ίδιος ότι η πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το Τελωνείο της Σκύδρας θα δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς αποδεδειγμένα διεκπεραιώνει πολλές δουλειές και ήδη έχει αναθέσει στον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων τον κ. Νιχωρίτη την τελική εισήγηση.

Επίσης, συμφωνεί και ο ίδιος με τον κ. Τζαμτζή ότι η λειτουργία του Παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους μέσα στο Τελωνείο κρίνεται απαραίτητη για τις εξαγωγές των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.