Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μακεδονικό:Τοποθέτηση καθηγητού Δ.Γιουματζίδη στο χθεσινό προσυνέδριο των ΑΝΕΛ

Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, εκπρόσωπος της Παννελήνιας Ενώσεως Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μίλησε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, για το Μακεδονικό, στο προσυνέδριο του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) για τα Εθνικά Θέματα, που διεξήχθη σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του καθηγητού Δ.Γιουματζίδη:

Ευχαριστούμε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μας κάλεσε και μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε τις θέσεις μας ως «Πανελλήνια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», και ως εκπρόσωποι των «Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου» που συνολικά εκπροσωπούν εκατοντάδες πολιτιστικούς συλλόγους Μακεδόνων Ελλήνων κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της γης.
Μεταφέρω επίσης τον χαιρετισμό προς το συνέδριο, της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζόυλη από τις Ηνωμένες πολιτείες.

Παρευρισκόμαστε εδώ, χωρίς καμία κομματική ταυτότητα, με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Μακεδονικού Ελληνισμού και κατ’επέκταση όλου του Ελληνισμού. Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε το Μακεδονικό ζήτημα, όπως και όλα τα εθνικά θέματα, κατάματα και πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις.


Δεν είναι υπερβολή να τοποθετήσουμε το Μακεδονικό ζήτημα στην κορυφή των εθνικών μας θεμάτων γιατί αυτό, εκτός από την ξεκάθαρη απειλή απόσπασης Ελληνικού εδάφους, περιλαμβάνει και την οικειοποίηση, από αλλοεθνείς, του πολιτισμού και της ιστορίας του Μακεδονικού Ελληνισμού που ένωσε τους Έλληνες και δημιούργησε τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Για να λυθεί, όμως, το Μακεδονικό ζήτημα δεν πρέπει να ψάχνουμε τόσο το τι κάνουν οι Σκοπιανοί και οι υποστηρικτές τους. Πρέπει η Ελληνική πλευρά να αλλάξει την ανιστόρητη, φοβική και ηττοπαθή πολιτική της στο Μακεδονικό ζήτημα.
-Είναι ανιστόρητο να μιλάει ότι όλο το γειτονικό κράτος είναι Μακεδονία και κατέχει το 38% αυτής όπως ισχυρίζεται η Σκοπιανή προπαγάνδα. Μόνον το νότιο τμήμα του που περιλαμβάνει περιοχές της Ιστορικής Μακεδονίας. Μοναστήρι, Κρούσσοβο, Περλεπέ, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Πετρίτσι , Μελένικο. Η περιοχή της πόλεως των Σκοπίων ποτέ δεν ήταν μέσα στα όρια της Ιστορικής Μακεδονίας.

-Είναι φοβική η αντιμετώπιση των «Εντόπικων» δηλαδή της τοπικής Σλαβοφανούς γλωσσικής έκφρασης ορισμένων γηγενών Μακεδόνων Ελλήνων κυρίως σε ορισμένες περιοχές την κεντροδυτικής Μακεδονίας.

-Είναι ηττοπαθής η αντιμετώπιση των γηγενών Μακεδόνων Ελλήνων που κατοικούν εντός των ορίων του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους.

-Επιπλέον είναι αντιδημοκρατικό να μην διενεργηθεί Δημοψήφισμα για την οριστική ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους.

Προτείνουμε να συζητηθούν στο συνέδριό σας τα παραπάνω θέματα μαζί με το κυρίαρχο θέμα της οριστικής ονομασίας του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους.

Είναι ξεκάθαρο ότι, οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό βαπτίζει «Μακεδονία» την περιοχή των Σκοπίων, θεσμοθετεί «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και δίνει άλλοθι εδαφικών διεκδικήσεων στους Σκοπιανούς.


Από την πλευρά μας, εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες, οργανωνόμαστε, και διεκδικούμε τα δίκαιά μας. Αυτό το καλοκαίρι, στις 13 και 14 Ιουλίου, πραγματοποιούμε στην Φλώρινα το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων, και στην Σιταριά Φλώρινας, τις ίδιες ημέρες, το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα Πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων, για να δείξουμε την ενότητα και την ζωντάνια του Μακεδονικού Ελληνισμού.


Είμαστε σίγουροι ότι, με την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και όλων των κομμάτων, ως φορέων της πολιτικής εξουσίας, θα αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια.

Συγχαίρουμε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την πρωτοβουλία αυτού του προσυνεδρίου για τα εθνικά θέματα και το ευχαριστούμε, για άλλη μία φορά, που μας έδωσε την δυνατότητα να εκφράσουμε τις θέσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.