Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αποδίδει η πολιτική Σαμαρά στο Μακεδονικό

Πηγή: focus-news.net
     Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Βουλγαρικού Focus (σύνδεσμος: http://www.focus-news.net/index.php?id=n1735521, screenshothttp://prntscr.com/oufsx), η εφημερίδα «Nova Makedonija» των Σκοπίων, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια, αναφέρει δύο πιθανά ονόματα για την οριστική ονομασία του γειτονικού κράτους. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Δημοκρατία του Βαρδάρη.

     Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Μακεδονικού ζητήματος που σύμφωνα με ρεπορτάζ Σκοπιανής εφημερίδας υπάρχει η πιθανότητα στο οριστικό όνομα του κράτους τους να μην περιέχεται το όνομα Μακεδονία.

     Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πολιτική Σαμαρά αλλά και τις προσδοκίες των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο των Μακεδόνων Ελλήνων, που ποτέ δεν αποδέχθηκαν την παραχάραξη της ιστορίας από τους Σκοπιανούς Σλάβους γείτονες.

     Επίσης είναι ένα πραγματικό χαστούκι στους εντός της Ελλάδος υποστηρικτές ανιστόρητων και επικίνδυνων για την ειρήνη λύσεων, που πρότειναν σύνθετες ονομασίες και που καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας στους Έλληνες και ευνοούσαν παράλληλα την Σκοπιανή προπαγάνδα.

     Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η Σκοπιανή προπαγάνδα, εντός και εκτός Ελλάδος, όσο καλά χρηματοδοτούμενη και να είναι, θα καταρρεύσει, εάν την αντιμετωπίσουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.