Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Στελέχωση Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας»

Σε απάντηση της ερώτησης του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, που κατέθεσε από τις 4 Σεπτεμβρίου σχετικά με τη Στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του νομού Πέλλας, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη  αναφέρει τα εξής:
«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ.  Ι. ΤΖΑΜΤΖΗΣ σας γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών της ελληνικής περιφέρειας, αποτελεί αντικείμενο διαρκούς και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Προς το σκοπό αναβάθμισης της λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών εξετάζονται και αξιολογούνται οι πραγματικές αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής, η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα των οικείων αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και άλλα συναφή στοιχεία, ώστε να προκριθούν οι πλέον ουσιαστικές, ορθολογικές και ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, λύσεις.
      Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η κατανομή της οργανικής δύναμης των αστυνομικών Υπηρεσιών, ήτοι ανάλογα με τα γεωμορφολογικά και πληθυσμιακά δεδομένα, τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, τις κοινωνικές και εγκληματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής. Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας έχουν κατανεμηθεί συνολικά οργανικές θέσεις (αστυνομικού προσωπικού, ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων), δύναμη η οποία κρίνεται ικανή για την αντιμετώπιση των αναγκών της. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι το αστυνομικό προσωπικό των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, σύμφωνα με τον ν. 3686/2008, δε μετακινείται για 5 έτη και ως εκ τούτου δε δύναται να ανακατανεμηθεί.
      Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η διαφορά που παρατηρείται στην οργανική δύναμη (αστυνομικό προσωπικό, ειδικοί φρουροί, συνοριακοί φύλακες) της υπόψη Αστυνομικής Διεύθυνσης συγκριτικά με αυτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς οφείλεται, κυρίως, στη λειτουργία 2 επιπλέον Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης στην δεύτερη εκ των ανωτέρω Διευθύνσεων, στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας είχαν δημιουργηθεί αυξημένες ανάγκες συνοριακής φύλαξης.
     Περαιτέρω, το θέμα της στελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών, αντιμετωπίζεται, σήμερα, μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει η συνολική δύναμη του Σώματος (η οποία είναι ελλειμματική), με την ορθολογική κατανομή αυτής, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν στελεχωθεί και οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.
    Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση των περιφερειακών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εκπληρώνουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους, κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, για την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας προκηρύχθηκαν, προς πλήρωση, 2 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών και 1 θέση ειδικού φρουρού που πληρώθηκαν, καθώς και 2 θέσεις νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων. Επίσης, στην εν λόγω Διεύθυνση τοποθετήθηκαν και 4 νεοεξελθόντες Υπαστυνόμοι Β΄. Επισημαίνεται ότι οι τακτικές μεταθέσεις των Αξιωματικών, σύμφωνα με τις από 14-03-2012 και 12-07-2012 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ. Α'-56/14-03-2012 και 147/13-07-2012, αντίστοιχα) θα εκτελεστούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους. Περαιτέρω, θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυσή της κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, με νέους αστυνομικούς με την έξοδό τους από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
     Επισημαίνεται ότι οι μεταθέσεις των αστυνομικών μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Β΄ και ειδικών φρουρών, από μια περιοχή μετάθεσης σε άλλη, γίνονται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (άρθρο 3 π.δ. 100/2003 και π.δ. 211/2005) και ουδεμία παρέμβαση γίνεται από την Υπηρεσία. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του π.δ. 100/2003 και άρθρο 15 του π.δ. 211/2005, δίνεται η δυνατότητα στο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στην εκάστοτε Υπηρεσία.
    Τέλος, σας πληροφορούμε ότι προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας δόθηκαν εντολές και οδηγίες για την εντατικοποίηση των ενεργειών τους, την ενεργοποίηση του προσωπικού και την κατάλληλη αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας. Παράλληλα, επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας των αστυνομικών Υπηρεσιών, με τις κατά περίπτωση, συναρμόδιες Υπηρεσίες και άλλους Φορείς, για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και τη διασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής σε όλες τις περιοχές της Πέλλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.