Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

100η επέτειος Απελευθέρω​σης της Έδεσσας

Με επισημότητα και τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Έδεσσας

Με επισημότητα και τη συμμετοχή των αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Έδεσσας και ο συνεορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012. Ο φετινός εορτασμός που συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας είχε επετειακό χαρακτήρα και μετείχε ο Μακαριότατος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας κκ. Ιερώνυμος Β' συνοδευόμενος από Μητροπολίτες και Ιεράρχες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Κοζάνης και Σερβίων Παύλος, Καστοριάς Σεραφείμ, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Ιερόθεος μαζί με τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ τη βουλή των Ελλήνων ο Κοσμήτορας και βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Θ. Τζάκρη και Δ. Σταμενίτης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Α. Καρούντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Στρατηγός του Β' Σώματος Στρατού Κ. Τόπης και ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Π. Γεωργίου, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Πασόης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μ. Ζωγράφου και Α. Νουσηκύρου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ι. Τσώτσος, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, οργανώσεων και πλήθος κόσμου.  

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση αρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Έδεσσας, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου Β'. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της παρέλασης στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι απογόνων μακεδονομάχων, ποντίων, τμήματα μαθητών, επαγγελματικών σχολών και ΑμεΑ, προσκόπων, οδηγών καθώς και τμήματα ενόπλων δυνάμεων.

 Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ο επετειακός εορτασμός των 100 χρόνων αφετηρία για νέους αγώνες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: “Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν επετειακό χαρακτήρα και με τις εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε αφενός τιμούμε τους ήρωες και θύματα των απελευθερωτικών αγώνων και αφετέρου δίνουμε ένα σύγχρονο νόημα με βάση τις διεθνείς και εσωτερικές πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις. Είναι ώρα οι Έλληνες να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει τη κρίση και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις διεθνείς εξελίξεις Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου έχει ιδιαίτερο νόημα, αναδεικνύοντας την ενότητα, την ομοψυχία και την ψυχική και πνευματική εγρήγορση που χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελληνική κοινωνία”.


Επίσης δείτε παρακάτω τις αποκλειστικές δηλώσεις...

...του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρου Καράογλου :

...του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίς Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ :

...του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου: 



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.