Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Υπ. Βουλευτής Πόπη Φουντουκίδου: Στην Πέλλα έχει γίνει έργο και το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί

Καθώς πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα. Υπάρχει έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην κοινή μας πορεία με τους πολίτες της Πέλλας.

Σημαντικά επιτεύγματα έχουν την προσωπική μου σφραγίδα, ακόμα και ως βουλευτής αντιπολίτευσης, όπως πχ. η σύνταξη της χήρας αγρότισσας, η περαίωση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, η ίδρυση κέντρου πρόληψης ουσιών, η ενεργοποίηση Ευρωπαϊκών κανονισμών που έφεραν δις Ευρώ σε αγρότες του Νομού μας, κυρίως καπνοπαραγωγούς, ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους και τους αδύναμους.

Στα δε 3,5 χρόνια που διετέλεσα κυβερνητική βουλευτής ο Νομός είδε χειροπιαστό έργο:

Όσον αφορά στα έργα υποδομής:

Ο Νομός επιτέλους απέκτησε ένα κόσμημα για να στεγάσει τη λαμπρή του ιστορία, το Μουσείο Πέλλας, υπεγράφη η Επέκταση του Νοσοκομείου Έδεσσας, Θεμελιώθηκαν 4 νέα σχολεία, δόθηκαν οι πιστώσεις για την Ε.Ο. Χαλκηδόνας-Μελισσίου-Έδεσσας-Φλώρινας, με τις παρακάμψεις Πέλλας και Γιαννιτσών, ολοκληρώθηκε η παράκαμψη Έδεσσας, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα φράγματα Καλής και Γραμμόσκας, ολοκληρώθηκε η μελέτη για σύνδεση με Εγνατία Οδό, ο νομός χαρακτηρίστηκε ως Παραμεθόριος και Προβληματικός, ο ΧΥΤΑ Έδεσσας λειτούργησε, στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χρηματοδότηση για εκτέλεση τοπικών έργων, ενισχύσαμε τα στρατόπεδά μας με στρατιώτες.

Άλλα έργα ξεκίνησαν και εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα, φτάσαμε στο τελικό στάδιο για την ίδρυση τμήματος Τ.Ε.Ι. στα Γιαννιτσά, ολοκληρώθηκε η μελέτη βιωσιμότητας για τη σύνδεση με τον προαστιακό, τα Δικαστικά μέγαρα Γιαννιτσών-Έδεσσας έφτασαν στο τελικό στάδιο, ενισχύθηκαν τα μέσα μεταφοράς.

Ο Νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός, παράχθηκε έργο για τον αγρότη με προσωπική μου, καταλυτική, συμβολή:

Επιτύχαμε πρόσθετη ενίσχυση της τιμής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, την κάλυψη νέων ζημιογόνων αιτιών επιπλέον του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε γεωργούς-κτηνοτρόφους, μάλιστα η Πέλλα ήταν πρώτη Πανελλαδικά σε εισπράξεις, πάλεψα για δικαιότερη ρύθμιση των πανωτοκίων, έκανα παρεμβάσεις και πέτυχα ενίσχυση και στήριξη νέων αγροτών και Αγροτικών εγκαταστάσεων, ειδικά στις επενδύσεις αγροτουρισμού, πάλεψα και πετύχαμε το διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και τις έγκαιρες καταβολές επιδοτήσεων και ΦΠΑ, καθώς και επιπλέον πιστώσεις στην Πέλλα. Ανοίξαμε την αγορά της Ρωσίας, ήμουν παρούσα στην 1η συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν.

Ακόμα, καταπολεμήσαμε την ανεργία, ενισχύσαμε τον άνεργο και δώσαμε διέξοδο στον ελεύθερο επαγγελματία:

Η Πέλλα με δική μου παρέμβαση είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα καταπολέμησης της Ανεργίας με 1200 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με ενίσχυση νέων επιστημόνων, δώσαμε επιδοτήσεις εκσυγχρονισμού ή ανακαίνισης επιχείρησης, ρυθμίσαμε τις υποχρεώσεις με εγγύηση του Δημοσίου. Οραματίστηκα και πέτυχα την ίδρυση των ΕΦΥΕΣ, 80 νέοι του νομού μας απασχολήθηκαν. Επιπλέον πέτυχα ευνοϊκές ρυθμίσεις για 3.500 χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενους του Νομού, όπως επίσης την εξαίρεση από την καταβολή εισφορών στο ΤΕΒΕ σε οικισμούς κάτω των 2.000, στάθηκα δίπλα στον επαγγελματία στον αγώνα του για εξορθολογισμό των απαιτήσεων της ΑΕΠΙ, πρωτοστάτησα στις ρυθμίσεις για τρίτεκνες οικογένειες. Οι νέοι και τα σχολεία μας απέκτησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι δείκτες ευημερίας του Νομού βελτιώθηκαν.

Φυσικά, το έργο δεν σταματά εδώ, υπάρχουν προτάσεις για το μέλλον, επιγραμματικά θα αναφέρω:

Ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής όπως των φραγμάτων Αλμωπαίου και Γραμμόσκας, καθώς επίσης και των έργων βελτίωσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας - Φλώρινας, κάθετη διασύνδεση με την Εγνατία Οδό, ανάδειξη του μοναδικού φυσικού τοπίου, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της πλούσιας λαογραφίας, των σημαντικών Μονών για ανάπτυξη μορφών τουρισμού, που θα αναδεικνύουν και θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον, στήριξη του μεταποιητικού κλάδου, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, σύνδεση με προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι το 2017, αξιοποίηση γεωθερμικών πεδίων και γενικότερα όλων των πλεονεκτημάτων του νομού, προσέλκυση επενδύσεων.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι κρίσιμη. Όλοι οι συνυποψήφιοί μου είναι άξιοι, με όλους μας συνδέουν κοινοί αγώνες. Εγώ ζητώ τη στήριξή σου γιατί πιστεύω ότι μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω και θεωρώ ότι αυτό αποδείχθηκε όσο διάστημα έλειψα από την εκπροσώπηση του νομού.

Ξέρετε ότι η πόρτα μου ήταν και θα είναι πάντα ανοικτή για όλους σας και μέσα θα είμαι εγώ να σας ΚΟΙΤΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΝΤΙΜΑ, ΞΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.