Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

"Μακεδονάρχης" της Ν.Δ. ο Καράογλου...

... Πηγή: ΤaΧalia

"Τομέα πολιτικής ευθύνης Μακεδονίας-Θράκης" συνέστησε με απόφασή του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης και ανέθεσε την ευθύνη της εποπτείας του τομέα στον Θεόδωρο Καράογλου. Παράλληλα, μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, βάζει πλώρη για Υπουργός, όταν... συσταθεί το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πράγμα που αποτελεί προσωπική δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. εαν γίνει Πρωθυπουργός.

Μετά την ανακοίνωση του ευχάριστου νέου, ο Θ. Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ιδιαίτερα τιμητική η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να με ορίσει υπεύθυνο του νεοσύστατου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας Θράκης. Ως Μακεδόνας αποτελεί μέγιστη χαρά και ευθύνη να εργαστώ για τον τόπο μου από το νέο πόστο που μου ανατέθηκε.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη, αποτελούσε πάντοτε απόλυτη προτεραιότητα. Μη ξεχνάμε ότι στην πρόσφατη κυβερνητική θητεία μας, ολοκληρώθηκε η Εγνατία Οδός, ξεκίνησε το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο, προκηρύχθηκε η ΠΑΘΕ και ειδικά οι σήραγγες των Τεμπών, το ειδικό πρόγραμμα του Γ’ ΚΠΣ είχε πάνω από 120% απορροφητικότητα, συμφωνήθηκαν οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θα άλλαζαν τις ισορροπίες στην περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας, προκηρύχθηκαν εκατοντάδες έργα στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για απορρόφηση του 80% του ΕΣΠΑ στην ελληνική περιφέρεια. Όλα αυτά, δυστυχώς, σταμάτησαν με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο που περνά και πάλι, η Πατρίδα μας, η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, καλείται -και δεσμεύεται- να στηρίξει την ευαίσθητη περιοχή μας. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Ένα Υπουργείο που στο παρελθόν έγιναν φιλότιμες προσπάθειες για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αναπτυξιακά για την ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, η ανυπαρξία βούλησης, η έλλειψη σαφούς σχεδιασμού, ίσως και η έλλειψη οράματος, δεν επέτρεψαν να έχει το ρόλο που μπορούσε.
Σήμερα, ζούμε σε μια εποχή που η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Το κάθε ευρώ, που θα δαπανάει το Δημόσιο, θα πρέπει να φέρνει προστιθέμενη αξία. Η περιοχή μας, ο τόπος μας, θέλει ώθηση, να σηκωθεί ξανά και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του.
Το νέο Υπουργείο, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύεται να επανασυστήσει, έχει δύσκολο έργο και βαριά αποστολή να φέρει εις πέρας. Θα έχει ένα πολυσύνθετο ρόλο:
- Στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που δίνονται με το ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Στην ανάπτυξη της οικονομικής διπλωματίας. Στη δημιουργία γραφείου στη Θεσσαλονίκη της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), που θα στηρίξει τους ΟΤΑ να προκηρύξουν και να προχωρήσουν μαζικά πολλά μικρομεσαία έργα, που θα τονώσουν την ανάπτυξη. Στη μεταφορά καινοτόμων ιδεών, που βρήκαν εφαρμογή στο εξωτερικό και στην περιοχή μας.
- Στην ύπαρξη πρωτοβουλιών, ώστε να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία με τις γύρω χώρες. Να εργαστούμε σκληρά, ώστε οι γείτονές μας να πάψουν να είναι πηγή αβεβαιότητας για εμάς, αλλά παράγοντας σταθερότητας, συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης για το καλό των λαών μας.
- Στην υπεράσπιση των δικαίων της χώρας μας απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται. Σαφώς θέλουμε την καλή γειτονία και συνεργασία με τους γείτονες μας, αλλά θα πρέπει να γίνει με αμοιβαία σχέση σεβασμού. Θα πρέπει υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, που είναι αρμόδιες για τη Βαλκανική πολιτική να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με τον εκάστοτε ΥΠΕΞ, το νέο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα υλοποιεί μια πολιτική, αφενός φιλίας και συνεργασίας με τους γείτονες, αφετέρου σκληρή απέναντι σε κάθε εθνική επιβουλή.
- Στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ αδυνάτων. Η χώρα μας περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. Οφείλουμε να σταθούμε κοντά στον άστεγο, στον άνεργο, στις ευπαθείς ομάδες. Οφείλουμε να οργανώσουμε δράσεις σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και τις κοινωνικές ομάδες, ώστε να στηρίξουμε τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας.
- Στην απόλυτη διαφάνεια των δαπανών του. Κάθε δαπάνη θα γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, με σαφήνεια στη σκοπιμότητα και στην προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα.

Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του τόπου.

Καλούμε τους παραγωγικούς τομείς της πόλης, τους φίλους της Παράταξης, τους πολίτες, τους Μακεδόνες και τους Θράκες, να εργαστούμε μαζί, να σχεδιάσουμε ένα εφαρμόσιμο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο να υλοποιήσουμε.

Για να ξαναλάμψει το αστέρι της Βεργίνας, για να ξαναβρούμε την ελπίδα μας. Για τη Θράκη μας, για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.