Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο λαϊκό και αστικό κόμμα, με συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης

Τοποθέτηση στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ του Διονύση Σταμενίτη,
Αν Τομεάρχη Δημοσίων Έργων ΝΔ



Η Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε στη διεθνή απομόνωση, έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει ή χώρα να βγει από το Ευρώ, λόγω της τραγικής ιδέας του Γ. Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα. Η υπεύθυνη στάση που κράτησε η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς να προτείνει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου για να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, ώστε να γίνει το κούρεμα του Ελληνικού χρέους αναγνωρίζεται από όλους.

Παράλληλα αναγνωρίζεται από όλους, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό, η ανάγκη για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, θέσεις που μόνιμα και επίμονα ζητά να εφαρμοστούν η ΝΔ . Η κριτική μας απέναντι στις χωρίς αποτέλεσμα φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή μας στην ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για όλους.

Επίσης δικαιώθηκε η ΝΔ σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο, ότι δηλαδή είναι μία συνταγή λάθος η οποία δε θα έφερνε την Ελλάδα πιο κοντά στη σωτηρία αλλά στη χρεωκοπία.

Η δε επιλογή της ΝΔ να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση ανακούφισε την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών,
Γιατί η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε
Γιατί για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη τρόικα
Γιατί η δανειακή σύμβαση, η οποία αν και εξακολουθεί να κυριαρχείται από τις λογικές των πολιτικών λιτότητας, παρόλα αυτά , δίνει τη απαραίτητη χρονική δυνατότητα να προχωρήσουν πολιτικές ανάπτυξης.

Σήμερα συμφωνούν όλοι ότι η ΝΔ είχε δίκιο που επέμενε για εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης, ώστε να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή, να εκφραστούν και να αποφασίσουν οι πολίτες ποιες θα είναι οι πολιτικές της επομένης ημέρας και αλλά και ποιοι πολιτικοί θα τις υλοποιήσουν.
Να αποφασίσει η πλειοψηφία των πολιτών για το αύριο .

Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί από ισχυρή και συγκροτημένη κυβέρνηση, η οποία πάνω και πέρα από πολιτικό κόστος, να λάβει τις σημαντικές αποφάσεις, που χρειάζονται για να αλλάξει η χώρα πορεία. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς με το Ζάππειο Ι και ΙΙ και με τις καθημερινές παρεμβάσεις τους αποδεδειγμένα δείχνουν ότι έχουν την δύναμη και την γνώση για τις μεγάλες ανατροπές που χρειάζεται η χώρα.

Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη το πολίτικο σύστημα να λάβει σοβαρές αποφάσεις, να δείξει έμπρακτα στους πολίτες, την αποδοχή από μέρους του, της ευθύνης που έχει για την σημερινή κατάσταση της χώρας και να δώσει το μήνυμα ότι έχει αλλάξει. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν καταθέσει προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση που αλλάζουν την σχέση πολίτη και πολιτικής.

Η Νέα Δημοκρατία, μέχρι τις εκλογές, μπορεί και θα πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση, όχι μόνον των ψηφοφόρων της και όσων δεν την ψήφισαν το 2009, αλλά ακόμη και πολιτών που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η ΝΔ μιλώντας απλά, με συγκεκριμένα παραδείγματα μπορεί να πετύχει και θα πετύχει μια ευρεία κοινωνική συμμαχία για την επανεκκίνηση της χώρας, για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.