Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Π.Ε.Πέλλας: Συναντηση Αντιπεριφερειάρχη με φορείς

Εκδήλωση ενημέρωσης για το LEADER με τη συμμετοχή τοπικών μη κερδοσκοπικών φορέων


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης:
Η ανάπτυξη προϋποθέτει την ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού πολιτισμού



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και τη συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας και Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτριου Γιάννου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για την προοπτική χρηματοδότησης από το πρόγραμμα LEADER προτάσεων και δράσεων τοπικών μη κερδοσκοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού. Μεταξύ των Φορέων που συμμετείχαν στην συνάντηση ήταν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αμπελιών, Ακρολίμνης, Πλατάνης, Μεσημερίου, Ριζαρίου, Ανατολικής Ρωμυλίας Πέλλας, Αθύρων, Αγίου Λουκά, ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος «Η Πέλλα», κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκτενώς το πλαίσιο πραγματοποίησης επενδύσεων με χρηματοδοτική ενίσχυση από το πρόγραμμα LEADER και ειδικότερα η μορφή και το περιεχόμενο δράσεων που είναι επιλέξιμες. Συνολικά αφορά 16 Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες και 2 οικισμούς τους. Η υποβολή των προτάσεων θα αξιολογηθεί από τριμελής επιτροπή της Αναπτυξιακής Πέλλας υπό την επίβλεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου και Δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε διαχρονικά στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με Κοινοτική ενίσχυση μέσω του LEADER στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με συμβολή στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο και το Οικολογικό Αγρόκτημα στην Κρύα Βρύση. Ακόμη, τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαμορφωθούν έργα και δράσεις που προωθούν την συνεργασία μεταξύ των τοπικών πολιτιστικών φορέων. Επίσης, οι δράσεις να απαντούν σε τοπικές ανάγκες και να έχουν άμεση θετική συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, για παράδειγμα μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού.

Η ανταπόκριση των εκπροσώπων των φορέων ήταν ιδιαίτερα θετική στη συνάντηση και οι προτάσεις που παρουσίασαν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν η καθιέρωση τοπικών γιορτών για την προώθηση φρούτων (ακτινίδια, κεράσια), η προβολή της τοπικής γαστρονομίας, η σύνδεση του πολιτισμού με το φυσικό περιβάλλον και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, κ.ά.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρίδης αξιολόγησε θετικά τις γιορτές για την προώθηση τοπικών προϊόντων και πρότεινε να υποβληθούν προτάσεις σε επίπεδο Περιφέρειας ώστε να καθιερωθούν σε ετήσια βάση. Επιπλέον συμφωνήθηκε η διοργάνωση, από κοινού, τριών πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα LEADER για πιο στενή συνεργασία και σύσφιξη σχέσεων. Η ιδέα αυτή χαιρετήθηκε από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των συλλόγων οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι για τη στήριξη από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι σημαντικό οι τοπικοί φορείς να διαμορφώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις, προσαρμοσμένες και εναρμονισμένες με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα των τελευταίων μηνών. «Θέλουμε τη συνεργασία όλων και την επιτυχή έκβαση των προτάσεών σας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος το οποίο, θα ήταν προς όφελος των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρίδης η απορρόφηση των πόρων της δράσης αυτής θα ενισχύσει το σημαντικό έργο των πολιτιστικών συλλόγων και μέσω της κινητικότητας που θα παρουσιάσουν θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για υλοποίηση και άλλων συναφών δράσεων με την απορρόφηση επιπλέον κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.