Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

3ήμερο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Σκύδρα

Η Τοπική Επιτροπή Σκύδρας της Πανελλήνιας Ένωσης Kαθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπααίδευσης διοργανώνει τριήμεο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην πόλη της Σκύδρας για όλα τα σχολεία αλλά και για το κοινό!

Όλες οι ταινίες είναι εγκεκριμένες και πολυβραβευμένες και φυσικά υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας με ελεύθερη είσοδο.

Η προβολή για το κοινό θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Γενικό λύκειο Σκύδρας.

● 17.00 Βίκη, ο βίκινγκ

● 19.00 Αντίο Λένιν
● 21.00 Η Πτώση



Για τους μαθητές του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Σκύδρας θα προβληθούν:

Ο Αιμίλιος και οι Ντετέκτιβ (Emil und die Detektive)

o51l2HsK4nXfgqBWBz0kSFuWtoV

Ο Αιμίλιος και οι ντετέκτιβ (Emil und die Detektive)
Υπόθεση: Ο δωδεκάχρονος Αιμίλιος ζει με τον μπαμπά του σε μία μικρή πόλη της Βαλτικής. Στο ταξίδι του με το τρένο για το Βερολίνο για να επισκεφτεί τους συγγενείς του πέφτει θύμα κλοπής. Στο Βερολίνο ζητά τη βοήθεια μίας ομάδας νεαρών «ντετέκτιβ» για να εντοπίσουν τον άνθρωπο που τον έκλεψε. Η ταινία εξιστορεί το θάρρος και την αποφασιστικότητά των παιδιών για την απονομή της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα μια ευχάριστη περιπέτεια!
Περιπέτεια, Γερμανία 2001, 110'


Για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου την πολυβραβευμένη ταινία:

Αντίο Λένιν, (Good bye Lenin!)

good_bye_lenin,1

Αντίο Λένιν (Good Bye Lenin!)
Ο Αλεξ ζει στο Ανατολικό Βερολίνο, μαζί με την αδελφή και τη μητέρα του Κριστιάνε Κέρνερ, η οποία είναι ταγμένη στο Κόμμα. Ο σύζυγός της ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Δύση. Έτσι, η Κριστιάνε έμεινε να μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της. Όταν η περεστρόικα του Γκορμπατσόφ αρχίζει να σαρώνει τα πάντα, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και στη Ανατολική Γερμανία. Σε μια διαδήλωση, η Κριστιάνε βλέπει να συλλαμβάνεται ο γιος της, παθαίνει εγκεφαλικό και πέφτει σε κώμα για λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων το Τείχος πέφτει και το Βερολίνο ενοποιείται. Μια και η υγεία της εξαρτάται από την ηρεμία της, ο Αλεξ σκαρφίζεται κάθε είδους κόλπο για να ξαναδημιουργήσει το Ανατολικό Βερολίνο στα 79 τ.μ. του σπιτιού τους, ώστε η μητέρα του να μην αντιληφθεί την κοσμοϊστορική αλλαγή. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: ο γιατρός επισημαίνει πως το παραμικρό σοκ θα έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο της Κριστιάνε!
Κωμωδία (121')Γερμανία/2003 1989
Vorbereitung des historischen Hintergrunds für Lehrer


Η προβολή για το κοινό (Ελέυθερη έισοδος) θα γίνει στις 16 Μαρτίου στο γενικό λύκειο Σκύδρας...
στις 17.00 με την ταινία "Βίκη ο βίκινγκ!,
συνεχίζουμε στις 19.00 με την ταινία "Αντίο Λένιν"
και για το τέλος την τανία "Η Πτώση" στις 21.00

Βίκη, ο βίκινγκ (Wickie und die starken Männer)

wickie

Βίκη, ο Βίκινγκ (Wickie und die starken Männer)
Υπόθεση:Ο Βίκυ είναι η ιστορία ενός περίεργου αγοριού και υπερβολικά πνευματώδη μικρού Βίκινγκ, ενός πραγματικού σπασίκλα του 11ου αιώνα, ο οποίος δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να κερδίσει την επιδοκιμασία του αγαπημένου του, αλλά απελπιστικά παραδοσιακού πατέρα του, Χάλκγαρ, "του αγριότερου Βίκινγκ στον κόσμο." Όταν τα παιδιά του χωριού του Βίκυ πέφτουν θύματα απαγωγής από μια αντίπαλη ομάδα Βίκινγκς, φαντάζεστε τι πρόκειται να συμβεί! Είναι χαρακτηριστικό του χιούμορ της ταινίας ότι ο αφηγητής μιλά γερμανικά, με μια βαριά ισπανική προφορά! (87') Παιδική περιπέτεια
Γερμανία/2009
1.Arbeitsblatt
2.Kreuzwörterrätsel

Η Πτώση (Der Untergang)

Der_Untergang

Η Πτώση (Der Untergang)
Υπόθεση:''H Πτώση" είναι μια αποκαλυπτική ταινία που εκτυλίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στο μπούνκερ του Χίτλερ τις τελευταίες μέρες του Γ ' Ράιχ. Ενώ ο κόκκινος στρατός προχωρούσε κιόλας στο Βερολίνο και τα τελευταία απομεινάρια των χιτλερικών στρατευμάτων υποχωρούσαν αφήνοντας τους χιλιάδες νεκρούς, ο Χίτλερ, οι στρατηγοί του και η στενή συνοδεία τους, μαζί με την Εύα Μπράουν και η γραμματέας του φίρερ, Τράουντλ Γιούνγκε, με την άφιξη της οποίας ξεκινάει και η ταινία, βρίσκονται κλεισμένοι στο μπούνκερ προσπαθώντας ν' αποφαφίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. Ένας εκτός πραγματικότητας Χίτλερ πιστεύει πως ακόμα τα διαλυμένα του στρατεύματα θα κατορθώσουν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων και να τον σώσουν, παρ' όλο που οι στρατηγοί του προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα έχουν χαθεί. Ενδιάμεσα βλέπουμε σκηνές από την αληθινή κατάσταση στους δρόμους του Βερολίνου με παιδιά να πεθαίνουν και τους στρατιώτες να βρίσκονται σε πανικό.
(155') Δράμα Γερμανία/2004


Ειπλέον το πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση" του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe θα επισκεφτεί τα Δημοτικά σχολεία της πόλης για να έρθει σε επαφή με τα παιδία που μαθαίνουν την γερμανική γλώσσα. Γιατί πέρα από τα στερεότυπα που αναπαράγονται κατά καιρούς, Γερμανία σημαίνει πανέμορφες πόλεις και τοπία, καινοτομίες στην τεχνολογία, τέχνη και μουσεία, θέατρο και μουσική, αθλητισμός, παραδόσεις ... Ένα μείγμα που μπορεί να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!


Η οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ

  • Γκακγάνης Χρήστος 1ο Δημοτικό Σκύδρας
  • Καραγίωρα Άννα Γενικό Λύκειο Σκύδρας
  • Κουτσάκη Θεοδώρα Φοιτήτρια Γερμανικής Α.Π.Θ.
  • Μιχαλάκη Αναστασία 2ο Δημοτικό Σκύδρας
  • Τσαβδαρίδου Πολυξένη 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
  • Τζαβέλας Αθανάσιος Ιδιωτικός τομέας




ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.