Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Θεοδωρίδη περί εκταμίευσης της προκαταβολής για τη χρηματοδότηση έργων LEADER

Άμεση ανταπόκριση υπήρξε στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), για την εκταμίευση της προκαταβολής με την οποία θα καλυφθεί το ποσοστό της επιδότησης των έργων που έχουν ενταχθεί στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER (Άξονας 1). Το αίτημα υποβλήθηκε στις 22/12/2011 και το ποσό της προκαταβολής το οποίο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ διατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της Αναπτυξιακής Πέλλας που είναι ο τοπικός φορέας διαχείρισης του προγράμματος σήμερα (30/1/2012). Το ποσό της προκαταβολής αντιστοιχεί στο 19,48% του συνολικού προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης που φτάνει στα 5,2 εκατομ. ευρώ.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καθώς επισπεύδονται σημαντικά οι διαδικασίες χρηματοδότησης κι αποπεράτωσης των ενταγμένων έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα LEADER στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η τοπική αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα και η εκταμίευση του ποσού της προκαταβολής θα δώσει μία ανάσα στους τοπικούς επιχειρηματίες. Τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν εντός των τιθέμενων χρονοδιαγραμμάτων και να συμβάλλουν κι αυτά στη βελτίωση της επιχειρηματικής εικόνας και στην αύξηση του τζίρου της αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.