Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Ευριπίδεια 2011» Πολυθέαμα για παιδιά στην Πέλλα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού υλοποιεί τα «Ευριπίδεια 2011» με θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Πρόκειται για υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις όπως αρχαίο, κλασσικό, σύγχρονο θέατρο, θέατρο σκιών, πολυθέαμα για παιδιά. Τέτοιες πρωτοβουλίες προωθούν την θεατρική παιδεία και διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες, παράλληλα, με την αποκέντρωση των εφαρμογών του πολιτισμού.

Ειδικότερα, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Πέλλας διοργανώνουν ένα πολυθέαμα για παιδιά, το οποίο θα
παρουσιαστεί από την Ομάδα «Πολυθέαμα». Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 το απόγευμα, στο Θέατρο του Δημαρχείου της Πέλλας.

Η εκδήλωση ξεκινά με την υποδοχή των παιδιών από τον ξυλοπόδαρο παρέα με τον κλόουν. Στο κυρίως πρόγραμμα κλόουν-εμψυχωτές διασκεδάζουν τα παιδιά με μουσικά, κινητικά, θεατρικά και ομαδικά παιχνίδια, σκετσάκια, διαγωνισμούς, χάπενινγκς και πολλές εκπλήξεις, καθώς και με σκετς παντομίμας, ενώ στη συνέχεια ο ταχυδακτυλουργός με τη βοηθό του θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των ψευδαισθήσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλεί τους γονείς με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την παράσταση. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Πλησιάζοντας οι μέρες των Χριστουγέννων, θυμόμαστε περισσότερο τα παιδιά και το μαγικό τους κόσμο. Το πολυθέαμα για παιδιά που πρόκειται να παρουσιαστεί στην Πέλλα είναι μία ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα για τους μεγάλους που συνδυάζεται με δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για τα παιδιά. Την παράσταση είναι καλό να την παρακολουθήσουν όχι μόνο κάτοικοι από την περιοχή του Δήμου Πέλλας, αλλά από την ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνοντας τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του “Καλλικράτη”».


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι δράσεις είναι ενταγμένες στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιούνται οι επόμενες θεατρικές παραστάσεις:

• Παρασκευή 9/12, ώρα 19:00, Πολυθέαμα για παιδιά, θέατρο Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας
• Σάββατο 10/12, ώρα 20:00, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, θέατρο Πολίχνης, θέατρο Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, Δήμος Πέλλας και
• Τετάρτη 28/12, ώρα 19:00, θέατρο σκιών «Τα αινίγματα του γίγαντα», ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.