Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Θ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: ΟΧΙ σε Κατάργηση Χημικής Υπηρεσίας Έδεσσας

Κύριε Υπουργέ

Η χώρα μας βυθίζεται σε μία άνευ προηγούμενου οικονομική ύφεση την οποία βιώνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα η Ελληνική Περιφέρεια. Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με την κατάργηση ή/και συγχώνευση οργανικών μονάδων υπηρεσιών συμβάλλει στη μείωση των κρατικών δαπανών που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο στην παρούσα δυσχερή για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία. Και ενώ ο Πρωθυπουργός και εσείς προσωπικά ζητάτε από τους πολίτες να κάνουνε θυσίες προκειμένου να ανταπεξέλθει η χώρα μας στην οικονομική κρίση, με μια αψυχολόγητη κίνηση, σκέφτεστε να καταργήσετε την Χημική Υπηρεσία Έδεσσας και να πραγματοποιήσετε την μεταφορά της στην Χημική Υπηρεσία Βέροιας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν επιθυμείτε την περιστολή των δαπανών και ούτε την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιτρέψτε μου να σας εκθέσω τα επιχειρήματά μου γιατί θεωρώ ότι η παραπάνω απόφαση και ζημιογόνα είναι για το Ελληνικό Δημόσιο και δεν θα παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη.

1) Η Χημική Υπηρεσία Έδεσσας στεγάζεται στο Τελωνείο Σκύδρας, το οποίο είναι στο κέντρο των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας – Ημαθίας και μάλιστα σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαστάσεις 2.000 τ.μ. σε οικόπεδο 17.000 τ.μ. Η Χημική δε Υπηρεσία Βέροιας στεγάζεται σε διαμερίσματα στο Κέντρο της Βέροιας και στο οποίο μάλιστα το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να καταβάλλει κάθε μήνα μεγάλο ενοίκιο.

2) Η Χημική Υπηρεσία Πέλλας είναι πλήρως εξοπλισμένη και μπορεί να προχωρήσει σε όποιουσδηποτε ελέγχους κληθεί να κάνει.

3) Ενώ στο σχέδιο της αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών υπήρχε η διαβεβαίωση για τη μεταφορά του χημείου της Βέροιας σε αυτό της Πέλλας, στην πορεία «κάτι άλλαξε». Ως πολίτες της Πέλλας δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό έγινε ύστερα από πολιτικές πιέσεις χωρίς να ληφθεί υπόψη ποιο είναι το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού.

4) Με την απομάκρυνση της Χημικής Υπηρεσίας θα ακολουθήσει από ότι διαφαίνεται και η απομάκρυνση του Τελωνείου Σκύδρας (δεύτερο μεγάλο λάθος αν συμβεί) από το οποίο σημειωτέον διέρχονται κάθε χρόνο πάνω από 10.000 φορτηγά με ευπαθή και μη εμπορεύματα (με εκατομμύρια ευρώ έσοδα) καθώς και πλήθος πολιτών για διεκπεραίωση άλλων τελωνειακών διαδικασιών. Αυτό σημαίνει πρακτικά και την αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας από μια ακόμα σημαντική υπηρεσία σε μια παραμεθόριο περιοχή που το εισόδημα των κατοίκων πλήττεται καθημερινά.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ένα ακόμα πλήγμα για την Πέλλα, την στιγμή μάλιστα που η μεταφορά της Χημικής Υπηρεσίας Έδεσσας θα ζημιώσει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα στην σωστή απόφαση και να ενεργήσετε στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων για το Ελληνικό Δημόσιο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.