Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Superleague: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 (4.- 2011/12)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα με 3-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague 2011/2012 και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Δείτε παρακάτω τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης





Πιο εύκολο έργο από ότι αρχικά φαινόταν είχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς ο "δικέφαλος του βορρά" επικράτησε με 3-0 της Ένωσης στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ που έμεινε στους 6, δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στον αγώνα και για ακόμη μια φορά η άμυνά της ήταν σε πολύ κακή βραδιά.


Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην ΑΕΚ, ήταν κατά πολύ καλύτερος σε όλες τις γραμμές και πέτυχε εύκολα τρία τέρματα. Από την άλλη η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά έδειξε πως η άμυνά της θα είναι η φετινή αχίλλειος πτέρνα της, με πολλά λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τους Γκερέιρο και Μπελέκ σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ομάδα του προς το καλύτερο. Ναι μεν η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και κράτησε σχετικά εύκολα το 3-0 υπέρ του.


Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας)/ Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)/ Γιανναδάκης (Λασηθίου)

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια (84' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77΄Γεωργιάδης).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γεωργέας (61' λ. τρ. Χ. Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Μπελέκ), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο).

Κίτρινες κάρτες: Κρέσιτς (21', ΠΑΟΚ), Αρίας (60', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (75', ΠΑΟΚ)-Καράμπελας (17', ΑΕΚ), Βάργκας (26', ΑΕΚ), Δέλλας (37', ΑΕΚ), Καλά (44', ΑΕΚ), Μάκος (88', ΑΕΚ)

Σκόρερ: Βιεϊρίνια (16', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (37', ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (45+1', ΠΑΟΚ)



Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Λάσλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά, Έτο.

Αμυντικά χαφ τους Αρίας και Γκαρσία, με τον Φωτάκη να αγωνίζεται μπροστά τους, στα άκρα Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά) με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 με τη μεσαία γραμμή σε ρόμβο. Μπροστά από τον Αραμπατζή, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας.

Μπροστά τους αμυντικό χαφ ο Κάλα, αριστερά του και λίγο πιο μπροστά ο Βάργκας, δεξιά στο ίδιο ύψος ο Μάκος στην κορυφή του ρόμβου ο Λυμπερόπουλος και στην επίθεση οι Λεονάρντο-Γκούντγιονσεν.

Μονόλογος του ΠΑΟΚ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και κυρίως η άμυνά της να είναι για ακόμη μια φορά σε κακή μέρα.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς, ήταν για τον ΠΑΟΚ, στο 10', όταν από το μακρινό σουτ του Φωτάκη, ο Αραμπατζής βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο "δικέφαλος του βορρά" άνοιξε το σκορ. Στο 16', ο Φωτάκης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κάλα και έφτασε στον Βιεϊρίνια ο οποίος κοντά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν στον βοηθό διαιτητή και διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ωστόσο δεν είχαν δίκιο, καθώς ο σκόρερ καλυπτόταν από τον Βάργκας.

Στο 29', ο Αρίας δοκίμασε το σουτ από μακρία, αλλά ο Αραμπατζής δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της ΑΕΚ, στο πρώτο μέρος ήταν στο 35', όταν από το σουτ του Γκούντγιονσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κρέσιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Στην συνέχεια και μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να σημειώσει δύο ακόμη τέρματα.

Στο 37', ο Ετό από δεξιά μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη και αυτός έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1'), ο Αθανασιάδης έδωσε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Σαλπιγγίδης με προβολή διαμόρφωσε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

Έριξε τον ρυθμό του ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τους Γκερέιρο και Μπελέκ σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ομάδα του προς το καλύτερο, ωστό και πάλι ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ.

Στο 53', ο Βιεϊρίνια βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Αραμπατζής έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

Η ΑΕΚ στο 69' κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ωστόσο από την εκτέλεση του Κάρλος η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Κρέσιτς.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με το υπέρ του 3-0, έριξε τον ρυθμό του και κράτησε δυνάμεις, καθώς ακολουθούν δύο δύσκολα ματς, με την Ρουμπίν Καζάν για το Europa League και με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το πρωτάθλημα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου, δεν έγινε η σπουδαία φάση από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-0.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το ματς της Τούμπας που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 εύκολα την ΑΕΚ, κρίθηκε κυρίως στις εντολές του Λάσλο Μπόλονι να "χτυπήσουν" οι παίκτες του στο αδύναμο σημείο της ΑΕΚ, που είναι το κέντρο της άμυνας. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά φέτος στην αμυντική της γραμμή και ο ΠΑΟΚ "χτύπησε" ακριβώς εκεί πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματά του σχεδόν από την μικρή περιοχή του Αραμπατζή.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στα στοιχεία που έδωσαν στην ομάδα του τη νίκη, λέγοντας πως όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες του γίνονται και πιο επιθετικοί.

Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην κακή εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, τονίζοντας πως από το ματς αυτό οι παίκτες του πρέπει να μάθουν πολλά.

Στατιστικά Αγώνα

3

Γκολ

0

2

Ασίστ

0

10

Σουτ

8

6

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

0

Κεφαλιές

3

3

Αποκρούσεις

6

18

Επεμβάσεις

17

24

Κλεψίματα

24

11

Φάουλ

15

5

Οφσάιντ

1

3

Κόρνερ

2

29

Λάθη

46

4/17

Γεμίσματα

3/23



Το φιλμ του αγώνα

10': Μακρινό σουτ από τον Φωτάκη, ο Αραμπατζής βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε κόρνερ.

16': Σουτ από τον Φωτάκη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κάλα και έφτασε στον Βιεϊρίνια ο οποίος κοντά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

35': Σουτ από τον Γκούντγιονσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.

37': Ο Ετό από δεξιά μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη και αυτός έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ

45+1': Ο Αθανασιάδης έδωσε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Σαλπιγγίδης με προβολή κάνει το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

53': Σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή, ο Αραμπατζής έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

69': Φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ, εκτέλεσε ο Κάρλος και η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.



Πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό παιχνίδι για τον Π.Α.Ο.Κ. που καθάρισε το ματς μέσα σε μισή ώρα. Έδειξε σοβαρός σε σχέση με την Α.Ε.Κ. και τον βοήθησε πολύ το παιχνίδι από τα άκρα. Στο δεύτερο ημίχρονο απλά έκανε συντήρηση δυνάμεων μην δίνοντας όμως το δικαίωμα στην Α.Ε.Κ. να σκοράρει. Από την άλλη μεριά η Α.Ε.Κ. αν και δεν ήταν τόσο τραγική ωστόσο δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της. Μια ομάδα δίχως πλάνο μέσα στο γήπεδο, με παίχτες που άλλαζαν θέσεις 2 και 3 φορές. Κακός ξεκίνησε το παιχνίδι ο Λυμπερόπουλος μιας και αυτή την περίοδο είναι ντεφορμέ. Αν ξεκινούσε στην επίθεση με τον Μπέλεκ και στην θέση του Κάλα έβαζε τον Χοσέ Κάρλος, παίζοντας έτσι με 2 αμυντικά χαφ, ίσως να βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όπως και να έχει, ο Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε πολύ καλύτερα από την Α.Ε.Κ. και άξιζε την νίκη. Η διαιτησία ήταν πολύ καλή και μπορούμε να πούμε ότι σφύριξε 50-50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.