Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΚΥΚΑμεΑ ΠΕΛΛΑΣ

Το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Πέλλας με αφορμή την ανάπτυξη των προγραμμάτων του και την οργάνωση λειτουργίας νέων πρότυπων δραστηριοτήτων σε εθελοντικό επίπεδο, πραγματοποίησε την Δευτέρα 28-02-2011 την πρώτη ενημερωτική συνάντηση γνωριμίας των υποψήφιων εθελοντών. Απώτερος στόχος αυτής ήταν η πληροφόρηση σε θεωρητικό πλαίσιο για την ουσία και τις αξίες του εθελοντισμού, η ανίχνευση του ζητήματος της αναπηρίας, η αναφορά της λειτουργίας και των αναγκών του Κέντρου σε συνδυασμό με τη διερεύνηση των προσδοκιών και των προσόντων των υποψηφίων, σε γενικό επίπεδο.


Θα ακολουθήσει, πριν την άμεση εμπλοκή των εθελοντών στο πρακτικό πεδίο, ειδική εκπαίδευση σχετική με την παροχή α΄ βοηθειών και την φροντίδα των ΑμεΑ, συζήτηση με τους θεραπευτές, ξενάγηση και εξοικείωση με τους χώρους αποκατάστασης και εκπαίδευσης, επεξεργασία προβληματισμών.


Την ευθύνη συντονισμού του προγράμματος Εθελοντισμού έχει το Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας κ. Πασλαμούσκα Ε., κ. Κικιλίγκα Ι., (Κοινωνικοί Λειτουργοί), κ. Τούσια Α. (Κοινωνιολόγος), ενώ θεσμικά συμμετείχε στην συνάντηση η κ. Κικίδου, μέλος του Δ.Σ. της δομής και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών ΑμεΑ Έδεσσας. Οι εθελοντές ενημερώθηκαν για την δυνατότητα συμμετοχής τους και σε άλλες εθελοντικές δράσεις και προγράμματα, αλλά υπογραμμίστηκε κυρίως η σημασία της διακριτικότητας και της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς των υποψηφίων προς τα Άτομα με Αναπηρίες και προς την υπηρεσία.


Εξαίρετη και ιδιαιτέρως αλτρουιστική αξιολογείται όλη αυτή η διάθεση και η ανιδιοτελής επιθυμία των παιδιών να στηρίξουν έμπρακτα τις δράσεις του ΚΕΚΥΚΑμεΑ και να συνεισφέρουν (με ή χωρίς ειδικές γνώσεις) στα προγράμματα αποκατάστασης, κοινωνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, αλλά και ψυχαγωγίας.


Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν υποψήφιοι-εθελοντές με ειδικότητες από τους χώρους: της πληροφορικής, της κοινωνικής εργασίας, των εικαστικών, της κοινωνικής φροντίδας, της φυσικής αγωγής, της νοσηλευτικής, της εκπαίδευσης, αλλά και άτομα που ασχολούνται με τα οικιακά.

Στις δύσκολες οικονομικο-κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε, η στάση ζωής αυτών των εθελοντών, αντικατοπτρίζει τον υψηλό δείκτη ηθικής ταυτότητας, συσπείρωσης και κοινωνικής ευαισθησίας της τοπικής μας κοινωνίας.


Όσοι επίσης ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους ή τις γνώσεις τους για χρήσιμες δράσεις προς όφελος των ΑμεΑ, να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Πέλλας στα τηλ. 2381350911, 915, 917.


Στο τέλος της συνεργασίας μας θα χορηγηθεί βεβαίωση προσφοράς εθελοντικής δράσης όπου και θα αναγράφεται η ακριβής συμμετοχή του εθελοντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.