Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ισοπέδωση της μικρομεσαίας τάξης μας φέρνει όλους πιο κοντά

Αποτελεί κοινή διαπίστωση η συμπίεση του μισθολογικού κόστους του Δημόσιου Τομέα που εφαρμόζεται με αλλεπάλληλες περικοπές και μειώσεις μισθών εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.


Είναι επίσης ακόμη πιο βέβαιο, ότι η εκπαίδευση και η Παιδεία που λαμβάνει ο -εκ μεσαίων και κάτω- κοινωνικών στρωμάτων προερχόμενος, φθίνει σε ποιότητα αλλά πλεονάζει σε βερμπαλισμό και δεξιότητες της "ελεύθερης" οικονομίας.


Ξαφνιάζει όμως η παθητική στάση των εργαζομένων που στο φόβο να χάσουν ακόμη και την εργασία τους δέχονται τα όποια μέτρα αποφασίζονται επί ποδός ανάλογα με τις ορέξεις ξένων παραγόντων, μη- εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό και επομένως μη- νομιμοποιημένων να επιβάλουν κάτι τέτοιο.


Αλήθεια σε ποιο σημείο πολιτικής απάθειας και ατομικισμού θα φτάσουμε ώστε να πούμε επιτέλους Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο.


Εκτός κι αν έχουμε όλοι πεισθεί ότι επιβάλλεται να έχουμε χαμηλές προσδοκίες για την ευημερία, την υγεία και την παιδεία μας.


Αν πούμε ναι στο τελευταίο και εμείς οι εκπαιδευτικοί, τότε θα έχουμε ομολογήσει όλα όσα ο κοινωνικός αυτοματισμός μας καταλογίζει.


Επειδή όμως ουδόλως ενδιαφέρομαι να ηθικολογήσω, δεν κατηγορώ κανέναν.


Δεν αναζητώ δικαιολογίες για το υποδειγματικό "παρκάρισμα" πολιτικής σκέψης που μας έμαθαν να κάνουμε, αναπαυμένοι στις δάφνες του αγώνα της μεταπολίτευσης.


Ας συνεχίσουμε να λιβανίζουμε την Δημοκρατία μας ήσυχοι ότι 40 χρόνια πριν, φτιάξαμε ένα κράτος Δικαίου και Κοινωνικών Κατακτήσεων.


Και αν όλα αυτά συνέβησαν τότε, τι συμβαίνει τώρα;


Απλά εν έτει 2011 ήρθε η ώρα να λήξει το 40-ετές δάνειο επίπλαστης δημοκρατίας και ευμάρειας και να επιστρέψουμε με τόκο τη δανεική ζωή που ζήσαμε.


Όλα όσα κατακτήθηκαν στα 40 χρόνια, χάνονται σε 2.


Και επειδή δεν πετάω στα σύννεφα θα κάνω μια πρόγνωση, μόνον και μόνο για να προκαλέσω.


Το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σου κόψει την τροφή.


Άρα σε ποια κατηγορία εργαζομένων ανήκουμε, σε αυτούς που θα αντισταθούν ή σε αυτούς που θα κλείσουν τα μάτια και θα σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι;


Το ερώτημα είναι ρητορικό και απαντάται από τον καθένα ξεχωριστά.


Όσο για τον τίτλο του άρθρου, μην ανησυχείτε ...


Θα ζήσουμε την κάθε μέρα αργά αργά για να τον επιβεβαιώσουμε....

μόνο που αυτοί που θα πάνε πιο κοντά στους άλλους που ήδη δυσκολεύονται θα είμαστε εμείς!


Σύντομα, η κατ'ευφημισμόν μεσαία τάξη θα αποτελεί πεδίο ερεύνης της ιστορίας της κοινωνικής εξελικτικής .


Α, και κάτι τελευταίο, μην παραλείψουμε την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε για πολιτική να αναφερθούμε με πάθος, στον πολιτικό που θαυμάζουμε για την προσφορά του στο έθνος.


Θα τονώσει το εγώ μας και αυτομάτως θα ικανοποιήσει το αρχέγονο ένστικτο να αποδίδουμε σε ανώτερες, θεοποιημένες σχεδόν υπάρξεις, όλα όσα στις προηγμένες κοινωνίες θεωρούνται αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα.


Ας κοιμηθούμε σήμερα με λιγότερα από χθες και έχει ο θεός του καθενός!


Pella-News/G.Y.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.