Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΛΜΩΠΙΑ: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΡΙΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ...

PELLA-NEWS: «Το επίπεδο πολιτισμού μίας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που αυτή φέρεται προς τα ζώα. (Γκάντι)» …
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΏΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ "Η ΕΛΠΙΔΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αριδαία 01.03.2011

Την Παρασκευή 25.02.2011 συνέβησαν 2 περιστατικά κακοποιήσεων ζώων συντροφιάς. Το ένα ήταν η δηλητηρίαση 2 ιδιόκτητων σκύλων στο Άλωρο Αλμωπίας και το δεύτερο ο πυροβολισμός και θανάτωση αδέσποτης σκύλας στους...
Τσάκους Αλμωπίας.

Για το πρώτο περιστατικό, ο ιδιοκτήτης των ζώων κατέθεσε μήνυση εναντίον κατοίκου του ίδιου χωριού, αφού την είδε να ρίχνει τα δηλητηριασμένα δολώματα στα ζώα του. Η δράστης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη. Τα δηλητηριασμένα ζώα με την συμβολή του φιλοζωικού συλλόγου, οδηγήθηκαν εσπευσμένα στον κτηνίατρο στην Έδεσσα, ο οποίος προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές ενέργειες. Δυστυχώς μετά από δύο ημέρες ο ένας εκ των δύο σκύλων πέθανε. Παραθέτουμε απόσπασμα από την έκθεση του κτηνιάτρου: "Ιδιαίτερα ο σκύλος της ασιατικής φυλής ήταν σε κρίσιμη κατάσταση με έντονους πόνους από το γαστρεντερικό του σύστημα και ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον".

Για το δεύτερο περιστατικό ο δράστης παραμένει άγνωστος, ενώ έχει γίνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Αριδαίας για το συμβάν. Το ζώο αυτό ανήκε στο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων, ήταν στειρωμένο, εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο, με έξοδα του δήμου Αριδαίας. Ο κτηνίατρος στο πόρισμά του αναφέρει ότι "το σκυλί έφερε τραύματα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας. Ο θάνατος προήλθε από αιμορραγία που προκάλεσαν τα σκάγια λόγω τρώσης των σπλάχνων του σκύλου".

Ο φιλοζωικός σύλλογος Αριδαίας θα αποστείλει επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας να ξεκινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για την διερεύνηση του περιστατικού και για τον εντοπισμό και τιμωρία του δράστη.Δεν είναι η πρώτη φορά που στην ίδια κοινότητα συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό. Στο παρελθόν έχουν πυροβολήσει και έχουν σκοτώσει, πάλι με κυνηγετική καραμπίνα και άλλα αδέσποτα ζώα. Είναι φανερό πως κάποιος έχει αναλάβει τον ρόλο εκτελεστή, θεωρώντας πως είναι υπεράνω νόμων, εξοντώνοντας ζώα με απάνθρωπο τρόπο και μάλιστα μέσα σε κατοικημένη περιοχή με κίνδυνο να προκαλέσει και άλλου είδους ατυχήματα.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Αριδαίας καταδικάζει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις εξόντωσης και βασανισμού ζώων και ζητάει από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την προστασία και ευζωία των ζώων, που γίνονται εύκολα θύματα στα χέρια κάποιων «ανθρώπων» με εγκληματική προσωπικότητα, επικίνδυνους και για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους.

Αυτά τα αποτρόπαια περιστατικά που γνωρίζουν το φως της δημοσιότητας, που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο και που καταδεικνύουν την έλλειψη πολιτισμού, δεν τιμούν την περιοχή της Αλμωπίας και τους κατοίκους της. Θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να ενεργοποιηθούν ώστε να σταματήσουν οι κακοποιήσεις των ζώων, καθώς και να προστατεύσουν όλους τους φιλόζωους πολίτες από τις απαράδεκτες και φρικιαστικές εικόνες ανυπεράσπιστων φωλιασμένων και πυροβολημένων ζώων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα»

Επισυνάπτουμε φωτογραφίες:


1) 100_0820 - δηλητηριασμένο ζώο στο Άλωρο το οποίο τελικά πέθανε

2) 100_0815 - πυροβολημένη σκύλα στους Τσάκους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.