Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Υπηρέτρια του Δ.Ν.Τ. η κυβέρνηση

Σε διάβημα προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ προχώρησε ο πρωθυπουργός μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας. Για καθυστερημένη αντίδραση και "φαρσοκωμωδία" κάνει λόγο η ΝΔ. Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι αξιωματούχοι της Τρόικας, οι οποίοι με ύφος ανθυπάτου, απαίτησαν αποκρατικοποιήσεις 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015 και έκαναν κριτική σε όσους διαδηλώνουν κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Το ύφος και η συμπεριφορά τους στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για κατάργησή της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία του Στρος-Καν.

Ο κ. Παπανδρέου μετέφερε το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη χθεσινή τους συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Στρος Καν εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεών του και τον σεβασμό του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να προβεί σε ανάλογα διαβήματα προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Ο πρωθυπουργός θέλει να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ξανά τέτοιες συμπεριφορές, αν και είναι αμφίβολο αν μπορεί πράγματι να απαιτεί από την τρόικα μετά την υπογραφή του μνημονίου.

Αντιδράσεις για την δήλωση της νύχτας

Τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε μια σκληρή δήλωση για τους αξιωματούχους της τρόικας, τονίζοντας, ότι η κυβέρνηση παίρνει εντολές μόνο από τον ελληνικό λαό.

Κριτική στα όσα δήλωσαν οι αξιωματούχοι άσκησαν και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε την αντίδραση της κυβέρνησης "φαρσοκωμωδία" και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για επελαύνοντες τροϊκανούς έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ, ενώ ο Συνασπισμός χαρακτήρισε εμπαιγμό τη μεταμεσονύκτια αποδοκιμασία της κυβέρνησης προς την τρόικα.
(Πληροφορίες απο άλλα ενημερωτικά site και τηλεοπτικούς σταθμούς)
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
PELLA-NEWS/ANTONIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.