Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-2-2011



Την Κυριακή 20-2-2011 στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ» με την συμμετοχή των στελεχών του συνδυασμού αλλά και πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Σωκράτης Καζαντζίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Αργυρός, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας κ. Μιχάλης Παναγιωτίδης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έκοψε την πίτα του που ευλόγησε ο πατέρας Αθανάσιος Ρούντος, ευχόμενος σε όλους υγεία δύναμη και κουράγιο για να μπορέσουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα. Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής τόνισε τα εξής:


Φίλες και φίλοι

θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στην κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού μας.

Πριν αναφερθώ στα δημοτικά θέματα θα ήθελα να σταθώ στον χαμό ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ενός ευπατρίδη πολιτικού του Μιλτιάδη Έβερτ.


Γνώρισα τον Μιλτιάδη Έβερτ
το 1981. Το 1982 ήμουν γραμματέας της ΟΝΝΕΔ κάτω Πατησίων όταν πραγματοποιήσαμε στον κινηματογράφο Άττικα στην πλατεία Αμερικής την πρώτη πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα (περισσότερα από 1500 άτομα) με ομιλητή τον Μιλτιάδη Έβερτ. Έγινε θέμα στις εφημερίδες η μεγάλη παρουσία κόσμου αλλά και ο λόγος του Μιλτιάδη Έβερτ που εμψύχωνε τους νεοδημοκράτες γιατί ήταν περίοδος πολύ δύσκολη για την παράταξη. Από τότε με τιμούσε με την φιλία του.

Το 1986 ο Μιλτιάδης Έβερτ... ..ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ζήτησε από τον Μεϊμαράκη, πρόεδρο τότε της ΟΝΝΕΔ, να εγκατασταθώ στην Λυκαβηττού στα γραφεία του συνδυασμού "Νέα Εποχή", και να στηρίξουμε με τη νεολαία τον προεκλογικό αγώνα, να τον συνοδεύω σε περιοδείες κλπ. Δίπλα του αυτούς τους μήνες έμαθα και άκουσα πολλά για την οργάνωση, τις στοχευμένες εκδηλώσεις, το πόρτα -πόρτα, το πρόγραμμα που πρώτα εγκρίνουν οι πολίτες. Μια όντως προωθημένη πολιτικά προεκλογική καμπάνια όπου σε δεύτερο πλάνο απεικονιζόταν η «μπουλντόζα». Το παρατσούκλι είχε γίνει ισχυρό όπλο.

Τρία χρόνια μετά, το 1989, ως υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας, ονόμασα τον συνδυασμό μου «Νέα εποχή», εφάρμοσα το πόρτα- πόρτα, είχα φυλλάδιο με θέσεις, έκανα ομιλίες σε κάθε χωριό κλπ, πράγματα που γίνονταν πρώτη φορά στην Σκύδρα.

Στήριξα τον Μιλτιάδη Έβερτ ως αρχηγό το 1993 και το 1996 ανοιχτά και ξεκάθαρα όπως κάνω πάντοτε. Το 1996, στις βουλευτικές εκλογές, μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος και τουαρνήθηκα. Τότε θύμωσε αλλά δεν μου κράτησε κακία.

Το 1997, όταν άρχισε να γίνεται συζήτηση για το συνέδριο και να αναφέρεται το όνομα τουΚώστα Καραμανλή, μου τηλεφώνησε (ήμουν μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ και Δήμαρχος) και με ρώτησε τί θα στηρίξω, λέγοντας μου επί λέξη "ξέρω ότι αυτό που θα μου πεις θα το κάνεις". Του απάντησα ότι εάν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής θα στηρίξω Καραμανλή, εάν δεν είναι υποψήφιος, θα στηρίξω Έβερτ όπως και πριν. Δεν θύμωσε, δεν μου το κράτησε.

Ήταν μεγαλόψυχος, ήταν ένας ευπατρίδης πολιτικός, ήταν ένας μεγάλος πολιτικός που κράτησε όρθια την μεγάλη μας παράταξη στα δύσκολα. Προσωπικά έμαθα πολλά δίπλα του και πολλές φορές με βοήθησε. Μιλτιάδη Έβερτ ας είναι ελαφρύ το χώμα της αττικής γης που θα σε σκεπάζει. Μιλτιάδη Έβερτ ας είναι η μνήμη σου αιώνια.

Αυτό που θέλω να τονίσω με την ευκαιρία αυτή είναι ένα:

Αυτή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να μάθει να τιμά ανθρώπους και ιδιαίτερα πρόσωπα που πρόσφεραν στον τόπο όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος έδωσε μάχη για την συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και ήταν αυτός που έστησε ως Δήμαρχος το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Αυτά τα λίγα λόγια ένιωθα ότι πρέπει να σας πω ως ένα πολύ μικρό πολιτικό μνημόσυνο για έναν μεγάλο πολιτικό έναν ευπατρίδη πολιτικό τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Φίλες και Φίλοι,

Προβληματίστηκα αν πρέπει να σταθώ και να αναφερθώ μόνο στα Δημοτικά Θέματα. Όμως σκέφτηκα ότι τα Δημοτικά θέματα δεν παύουν να είναι ταυτόχρονα και βαθιά πολιτικά.

Όχι επειδή υποστηρίζονται οι συνδυασμοί από τα κόμματα αλλά γιατί τα Δημοτικά προβλήματα, η τοπική οικονομία, η ποιότητα ζωής των πολιτών κ.λ.π., είναι σε άμεση συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση, την οικονομία της χώρας και την πολιτική της κυβέρνησης.

Έτσι, το ερώτημα αν μπορεί ο Δήμος Σκύδρας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα της εποχής, αποκτά δύο σκέλη.

Το πρώτο είναι: Μπορεί η παρούσα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να οδηγήσει τον Δήμο Σκύδρας στο μέλλον; Το δεύτερο ερώτημα είναι: Η πολιτική της κυβέρνησης, κυρίαρχα στην οικονομία, και φυσικά στην αυτοδιοίκηση είναι αυτή που πρέπει ώστε να πάει ο Δήμος Σκύδρας και γενικότερα ο τόπος μας μπροστά;

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμος Σκύδρας τα τελευταία 4 χρόνια παρουσίασε στασιμότητα, και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκα και στήριξα την Δημοτική Αρχή του κ. Χοϊδη όσο ήμουν Βουλευτής, η Δημοτική Αρχή δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο αξιόλογο έργο.

Πέρα από τα έργα που με ενέργειες μου, χωρίς να τρέξει ο Δήμαρχος, εγκρίθηκαν χρήματα και έγιναν έργα, (όπως η ύδρευση σε Λιποχώρι και Καλύβια, οι διαβάσεις του ΟΣΕ, η γέφυρα στο Λιποχώρι που τώρα κατασκευάζεται, η ένταξη των Δήμων Σκύδρας και Μενηίδας στα ΟΠΑΑΧ και άλλες έκτακτες χρηματοδοτήσεις) δεν υπάρχουν μεγάλα έργα που ο Δήμος Σκύδρα να πραγματοποίησε.

Ταυτόχρονα όμως, ο Δήμος Σκύδρας είναι από τους περισσότερο χρεωμένους Δήμους στη χώρα.

Το χρέος του παλαιού Δήμου Σκύδρας δεν το γνωρίζουμε ακριβώς. Σήμερα, το υπολογίζουμε περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ, και αν υπολογίσουμε και τον Δήμο Μενηίδας (τώρα γίνεται ο έλεγχος) περίπου 2 εκατομμύρια, τότε το συνολικό χρέος θα φθάσει τα 6 εκατομμύρια.

Στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο αλλά έκανε πως δεν άκουσε.

Και βέβαια θα υπάρχει χρέος στο Δήμο Σκύδρας , διότι η σπατάλη και η κακοδιαχείριση είναι το κυρίαρχο πρόβλημα του Δήμου.

Όταν Αντιδήμαρχος καταγγέλλει υπαλλήλους, οι οποίοι χωρίς εντολές προμηθεύονται κατά πως θέλουν και από όπου θέλουν, αυτό όχι μόνο είναι παράνομο και αντίθετο στον νόμο, αλλά και επιφέρει σπατάλη και ανεξέλεγκτες δαπάνες στον Δήμο.

Τα σταμάτησε αυτά ο κ.Χοϊδης;

Όχι, δεν σταμάτησε ούτε την σπατάλη, ούτε την κακοδιαχείριση, ούτε την ασυδοσία συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Δεν γινόταν 4 χρόνια προσπάθεια να γλιτώσει ο Δήμος χρήματα μέσα από τις δημοπρατήσεις των έργων.

Την τιμητική τους είχαν 4 χρόνια οι αναθέσεις.

Κατασπαταλήθηκαν τα χρήματα του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γ. Χοϊδη, λειτούργησε με αδιαφάνεια, με απ’ ευθείας αναθέσεις, με κακοδιαχείριση χωρίς να υπολογίζει τα ευρώ που πληρώνουν οι Δημότες.

Ο κ. Γ. Χοϊδης μιλά για συνετή διοίκηση επί 4 χρόνια.

Σήμερα πάλι παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τον νόμο, για να συνεχίσουν τις απευθείας αναθέσεις .

Και σήμερα πάλι αυτό επιδιώκει να κάνει ο Γ. Χοϊδης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού μας που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή, οι κκ Δημ. Μίμης και Χρ. Ξανθόπουλος, 2 φορές έχουν καταγγείλει εγγράφως την απαράδεκτη λειτουργία της επιτροπής και τις αποφάσεις της στην αρμόδια υπηρεσία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας , διότι, αντίθετα με όσα ορίζει ο Νόμος, ο κ. Γιώργος Χοϊδης συνεδριάζει με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του, ενώ ο νόμος ορίζει ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται δημόσια.

Φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, να εγκρίνουμε τα πρωτόκολλα παραλαβής 3 έργων για την κατασκευή αποστραγγιστικών και αντιπλημμυρικών δικτύων στον οικισμό Αρσενίου για το έτος 2009.

Ξέρετε τι είναι αυτό; Κατάτμηση έργου και απευθείας ανάθεση.

Αυτά είναι δείγματα της «χρηστής» διοίκησης του Δήμου Σκύδρας από τον κ. Γιώργο Χοϊδη.

Εξίσου σημαντική για την πορεία του Δήμου όμως, είναι και η αδιαφορία του Δημάρχου και όλης της συμπολίτευσης για τα προβλήματα του Δήμου.

Την Εφορία που φεύγει, το Τελωνείο, το Στρατόπεδο, τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου μας, τα προβλήματα του Εμπορικού κόσμου.

Για το Τελωνείο, την εφορία, το στρατόπεδο, τα φέραμε στο Δ.Σ. από την 1η συνεδρίαση, για να προλάβουμε κακές εξελίξεις.

Προτείναμε στον κ. Χοίδη συμπαράταξη και αγώνα για το καλό του Δήμου Σκύδρας. Του είπα ότι είμαστε δίπλα του, να γίνει μια επιτροπή η οποία μαζί με τους βουλευτές του νόμου θα διεκδικήσει να μην καταργηθεί η Εφορία της Σκύδρας. Για το Τελωνείο είχα φροντίσει όταν ήμουν Δήμαρχος να χτιστεί νέο Τελωνείο και έτσι να είναι δύσκολο να φύγει να πάει σε ενοικιαζόμενο κτίριο στην Βέροια, ούτε να μείνει ένας νόμος χωρίς Τελωνείο.

Όμως η Εφορία φεύγει και θα μετατραπεί σε φορολογικό ΚΕΠ για ενημέρωση και κάποιες πληρωμές. Όλες οι ουσιαστικές υπηρεσίες θα φύγουν και η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη.

Η Εφορία της Σκύδρας πετύχαινε τους στόχους που έβαζε το υπ. Οικονομικών. Το κλείσιμο θα έχει επιπτώσεις στον εμπορικό κόσμο.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Χοιδη θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη γι αυτές τις εξελίξεις και θα μείνει στην ιστορία ως η Δημοτική Αρχή που έχασε από την κυβέρνηση , την Εφορία από την Σκύδρα.

Για το στρατόπεδο ζητούμε όχι μόνο να μην γίνει Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών αλλά πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο, ή σε συνεργασία με το υπ. Άμυνας να αξιοποιηθεί.

Η θητεία Χοϊδη θα καταγραφεί, ως η Δημοτική Αρχή που έχασε την Εφορία, η Δημοτική Αρχή που κυριολεκτικά «έθαψε» τον Δήμο Σκύδρας.

Πρόβλημα είχαμε και με τις εκτιμήσεις ζημιών για τους αγρότες, από ζημίες που υπέστησαν από το χαλάζι. Κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε η Δημοτική Αρχή.

Φίλες και φίλοι

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν τι αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει να ξέρουν ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις των παρατάξεων.

Γι αυτό έχουμε καταθέσει πρόταση

«για τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

Την Τετάρτη στο Δ.Σ. πιστεύω να αποδεχθεί η Δημοτική Αρχή την πρόταση μας διότι η ενημέρωση ανεβάζει το επίπεδο της Δημοκρατίας και καθιστά τους πολιτικούς περισσότερο υπεύθυνους και τους πολίτες ικανότερους να κρίνουν ορθά.

Κυρίες και κύριοι

Σήμερα απαιτούνται Δημοτικοί άρχοντες, άξιοι, με όραμα για να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά.

Για τον Δήμο Σκύδρας όμως αυτό το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Αυτό το μέλλον, το αύριο του Δήμου Σκύδρας είναι υποθηκευμένο με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Φίλες και φίλοι

Όμως, ο Δήμος Σκύδρας, είναι μια μικρογραφία της σημερινής κατάστασης του τόπου μας.

Η οικονομία της χώρας μας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα οικονομικά των νοικοκυριών σε ακόμη χειρότερη.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου από την υπόσχεση «Λεφτά υπάρχουν», έχει περάσει στην επιβολή του Μνημονίου, το οποίο μέρα με την μέρα αυξάνει το χρέος μας και κάνει φτωχότερους τους Έλληνες.

Σήμερα η κυβέρνηση συνεχώς μειώνει τους μισθούς, στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυξάνει την έμμεση φορολογία και ουσιαστικά έχει κατορθώσει να οδηγήσει την οικονομία στον στασιμοπληθωρισμό, όπου έχουμε αρνητική ανάπτυξη, δηλαδή στο -4%, ταυτόχρονα έχουμε αύξηση της ανεργίας στο 14% αλλά και αύξηση του πληθωρισμού στο 5% και πλέον, δηλαδή εφαρμόζεται μια πολιτική που έχει οδηγήσει την οικονομία στην ύφεση και στην φτώχεια.

Η φτώχεια πλέον είναι απόλυτα εμφανής.

Συμπολίτες μας υποφέρουν. Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Τα λίγα που είχε η κάθε οικογένεια ή τελείωσαν ή τελειώνουν.

Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν μεγαλώσει η πίτα, αν δεν δημιουργηθεί πλούτος, αν δεν έχουν λεφτά οι πολίτες, δεν θα μπορούν να πληρώσουν φόρους και η πτώχευση της χώρας θα έλθει ως μοιραία κατάληξη.

Η περιοχή μας και ο νομός μας ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία στα επίπεδα της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και την τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, καθώς και με έναν ακόμη παραγωγικό τομέα, τον τουρισμό.

Εμείς εδώ στην Πέλλα δεν χρειαζόμαστε μαρίνες, δεν χρειαζόμαστε μετρό, χρειαζόμαστε όμως έναν σωστό δρόμο που θα μας οδηγεί με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και έναν δρόμο που θα μας συνδέει με την Εγνατία οδό, τόσο για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Νομό, αλλά και για την γρήγορη μεταφορά εμπορευμάτων και των πολιτών

Χρειαζόμαστε επενδύσεις στον Αγροτικό Τομέα. Επενδύσεις στην διαχείριση των υδάτινων πόρων, όπως το Φράγμα του Αλμωπαίου.

Στην επίσκεψη του εδώ στην Σκύδρα, ο κ. Σκανδαλίδης απαντώντας για το θέμα αυτό που πολλοί θέσαμε, τόνισε ότι θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση των μελετών (είχαν χρηματοδοτηθεί με 3.400.000 ευρω από την Ν.Δ.), για να υπάρχει σε επόμενη φάση, ετοιμότητα του έργου όπως είπε.

Χρειαζόμαστε Δημοπρατήριο εδώ στη Σκύδρα, το κέντρο διακίνησης των αγροτικών μας προϊόντων. Ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εγκρίνει και την χρηματοδότηση, στη Νομαρχία Πέλλας (1.200.000 ευρώ), για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Περιμένουμε με μεγάλη προσμονή τις παραπέρα εξελίξεις και είμαι βέβαιος ότι η Περιφέρεια θα κάνει το καλύτερο.

Χρειαζόμαστε Διαμετακομιστικό κέντρο στην ΒΙΠΕ Πέλλας – Ημαθίας, στην Πετριά.

Η πρόταση του κ. Σκανδαλίδη μετά από τις συνεννοήσεις με τους Ισραηλινούς για την δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα έχει το χώρο του στην ΒΙΠΕ Πέλλας – Ημαθίας και όχι σε άλλη περιοχή της Ημαθίας. Πρέπει να παλέψουμε για αυτό.

Υπάρχει σχετική μελέτη από τον Γιώργο Τάνο όταν ήταν Νομάρχης.

Χρειαζόμαστε επενδύσεις στον μεταποιητικό τομέα για αξιοποίηση της παραγωγής του ροδάκινου και των άλλων φρούτων και λαχανικών.

Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός φορέα που θα προωθήσει και θα προβάλλει συντονισμένα κάθε προϊόν.

Αυτό απαιτεί όμως νέο πνεύμα λειτουργίας στους συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών.

Δεν είναι δυνατόν εξειδικευμένο έργο, π.χ. το μάρκετινγκ, δηλαδή την προώθηση, την εύρεση αγορών και την πώληση να την κάνει ένας άνθρωπος που δεν έχει τις ανάλογες γνώσεις.

Χρειάζονται μέτρα για την κτηνοτροφία μας. Πρέπει να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους μας.

Είμαστε ελλειμματικοί σαν χώρα σε κρέας και γάλα, αλλά παρόλα αυτά δεν στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας και την κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας.

Ο ΕΛΓΑ ήταν τα τελευταία χρόνια ο μοχλός στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Σήμερα οι αγρότες μας καλούνται να πληρώσουν αυξημένη ασφαλιστική εισφορά και να αποζημιωθούν πολύ λιγότερα διότι και ο υπολογισμός της παραγωγής ανά στρέμμα είναι πολύ χαμηλός αλλά και οι τιμές με τις οποίες θα αποζημιωθούν τα προϊόντα είναι πολύ χαμηλές.

Η Πέλλα ήταν ο πρώτος Νομός στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Παρ όλα αυτά είχαμε κατηγορηθεί ότι δώσαμε ψίχουλα στους αγρότες, όταν τους δίναμε 500 εκατ. Ευρω.

Και γνωρίζετε καλά ότι σ αυτούς τους αγώνες ήμουν μπροστάρης διεκδικώντας το καλύτερο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας.

Φίλες και Φίλοι,

Η περιοχή μας, ο Νομός μας είναι αγροτικός.

Εάν δεν έχουν οι αγρότες μας, δεν θα έχουν και οι καταστηματάρχες – έμποροι.

Βλέπουμε την περιοχή μας να μαραζώνει μέρα με την μέρα. Μαγαζιά κλείνουν συνέχεια. Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και το φάσμα της φτώχειας απλώνεται παντού.

Απαιτούνται συνδυασμένες ενέργειες τόσο από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης, αλλά ακόμη περισσότερο από την πλευρά της πολιτείας, για να βγούμε από την κρίση.

Η χώρα μας χρειάζεται ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής όπου θα κυριαρχούν μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης ώστε η οικονομία μας να ανακάμψει.

Πρέπει να δημιουργηθεί περισσότερος πλούτος.

Πρέπει οι παραγωγικοί τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός να υποστηριχθούν ουσιαστικά.

Δεν είναι λύση το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Λύση είναι η ουσιαστική αξιοποίηση της.

Από τον Ιούλιο του 2010, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι το ξεπούλημα της.

Δεν είναι λύση η συνεχείς περικοπές, ούτε η αύξηση της έμμεσης φορολογίας .

Λύση είναι μια νέα οικονομική πολιτική με στόχο την ανάπτυξη.

Δυστυχώς οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν βοηθούν.

Δεν βοηθούν ούτε οι διαφωνίες για την οικονομική πολιτική μεταξύ κορυφαίων υπουργών , ούτε αποφάσεις όπως για τους υμιυπαίθριους χώρους.

Η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και ο Πρωθυπουργός στο ρόλο του πυροσβέστη.

Παρουσιάζεται η κυβέρνηση αναξιόπιστη απέναντι στους πολίτες αλλά και το κράτος «μπαταχτσής», διότι δεν πληρώνει επιστροφές ΦΠΑ και άλλες υποχρεώσεις σε εταιρείες αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα.

Σήμερα απαιτείται για τον τόπο μια «νέα διακυβέρνηση» που θα δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και αυτή είναι η ΝΔ.

Φίλες και φίλοι

Ως αντιπολίτευση στον Δήμο, θα είμαστε παρόντες. Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, στηρίζοντας την Δημοτική Αρχή στις σωστές αποφάσεις, αλλά θα μας βρει απέναντι της, στην σπατάλη, την αδιαφάνεια των αποφάσεων, στην όποια παρανομία.

Ταυτόχρονα είμαι παρών στην πολιτική ζωή του τόπου μας και θέλω να ξεκαθαρίσω για άλλη μία φορά ότι ο τελευταίος που θα φύγει από την ΝΔ θα είμαι εγώ.

Πολλοί προσπαθούν να αφήσουν κάποιες υπονοούμενα ή αμφιβολίες για το αν θα φύγει ο Τζαμτζής από την ΝΔ.

Ε τους απαντώ ότι «αυτοί μπορεί να φύγουν από την παράταξη. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατιώτης της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας της ΝΔ»

Χρόνια σας Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.