Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

''ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ...'' ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - 12/02/2011

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα, Σαββάτο 12 Φεβρουαρίου τα Γιαννιτσά. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, είχε μία σύντομη συνάντηση στο στρατόπεδο «Καπετάν Άγρα», κατά την οποία, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της 162 Α/Κ ΜΒΠ από τον διοικητή και τα υπόλοιπα στελέχη του ΓΕΣ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών όπου ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την ίδρυση Κέντρου Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού, από τον ερχόμενο Ιούλιο. Επίσης, γνωστοποιήθηκε η μετατροπή της Λέσχης σε στρατιωτικό Μουσείο εντός του επόμενου τριμήνου από τον ιστορικό, Β. Νικόλτσιο και η παραχώρηση του στρατοπέδου Καψάλη στον δήμο-και του υπολοίπου μισού, όπως είπε και η υφυπουργός, Θ. Τζάκρη μιλώντας αποκλειστικά στην ‘’Πέλλα Τηλεόραση’’ από το Υπουργείο.

Επίσης, ο δήμαρχος Πέλλας, Γ. Στάμκος δήλωσε στην ‘Πέλλα Τηλεόραση’ ότι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων θα περιορίσει εν μέρει τη ζημία που προκλήθηκε στην πόλη από την αποχώρηση της Ταξιαρχίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα μελετηθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για το στρατόπεδο Καψάλη, ώστε να παραδοθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι πολύ που επισκέπτομαι τα Γιαννιτσά, με τα οποία με συνδέουν στενοί προσωπικοί και οικογενειακοί δεσμοί. Χαίρομαι, επίσης, γιατί βρίσκομαι σε μια πόλη που έχει παραδοσιακούς δεσμούς με τον ελληνικό στρατό. Στην πόλη των Γιαννιτσών θα εγκατασταθεί από τον Ιούλιο ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού που θα δώσει ζωή σε ένα από τα στρατόπεδα της πόλης, εκεί όπου είναι εγκαταστημένη σήμερα και η μονάδα μας του πυροβολικού. Επίσης πήραμε την απόφαση, εδώ στο κτίριο της Λέσχης της Φρουράς των Γιαννιτσών, να οργανωθεί στον ισόγειο χώρο ένα στρατιωτικό μουσείο αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους, στη Μάχη των Γιαννιτσών. Έχουμε τη δυνατότητα με αυτεπιστασία, με τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνικός Στρατός και με επιστημονικό σύμβουλο έναν έμπειρο ιστορικό, τον Β. Νικόλτσιο, που είναι και απόστρατος αξιωματικός, να εγκαινιάσουμε σε τρεις μήνες αυτό το μουσείο που θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλα τα παιδιά της περιοχής. Θέλουμε το μουσείο αυτό να λειτουργεί ως μουσείο-σχολείο εδώ στο κέντρο των Γιαννιτσών.

Επίσης θέλουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην τοπική ανάπτυξη και στη βελτίωση των υποδομών της πόλης -και αναφέρομαι σε υποδομές κοινωνικής χρήσης- γι' αυτό περιμένουμε από τον Δήμο της πόλης μια ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε το στρατόπεδο ΚΑΨΑΛΗ, με τα οθωμανικά του μνημεία, τον περιβάλλοντα χώρο του, να περιέλθει ολόκληρο και όχι το μισό στην χρήση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και για την αναψυχή των κατοίκων αλλά και γιατί πρέπει τα Γιαννιτσά να αποκτήσουν και άλλες πηγές τοπικού πλούτου για τους πολίτες, οι οποίοι το έχουν τόσο ανάγκη αυτή την κρίσιμη περίοδο. Το χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Καψάλη εξαρτάται απολύτως από τον Δήμο, την Περιφέρεια, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αμέσως θετικά μόλις μας υποβληθεί η πρόταση από τις τοπικές αρχές. Άρα πρόκειται για τρεις παρεμβάσεις που τις συζητήσαμε, τις αποφασίσαμε και τις ανακοινώνουμε. Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα έχουμε μια πολύ πιο στενή και παραγωγική σχέση ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη μια μεριά και την περιοχή από την άλλη».



Πηγή:
Χριστίνα Παπαδοπούλου / Pellatv-Radiopella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.