Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ=1-1

Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΣΤΑ-ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


«Στο 94’ η λύτρωση της ισοφάρισης για τον Εδεσσαϊκό»

Συγκλονιστικό και δραματικό φινάλε επεφύλαξε το ντέρμπυ κορυφής μεταξύ του Εδεσσαϊκού και του Άρη Προφήτη Ηλία, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το γκολ της ισοφάρισης στο 4’ λεπτό των καθυστερήσεων, και τους φιλοξενούμενους να μην πιστεύουν στην απρόσμενη εξέλιξη και απώλεια της νίκης.

O αγώνας του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπυ, και διανθίστηκε από το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, είχε νεύρα, δυνατές αψιμαχίες, πληθώρα ευκαιριών κύρια στο Α’ ημίχρονο, έντονο σασπένς, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα για την διαιτησία τόσο για την επίτευξη του γκολ που προηγήθηκε ο Προφήτης, και αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι, όπως επίσης και τα παράπονα για την υπόδειξη οφσάιντ στους γηπεδούχους από τον επόπτη γραμμών, και τον πειθαρχικό έλεγχο από πλευράς φιλοξενουμένων.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης η παρουσία 700 περίπου θεατών, καθώς η κρισιμότητα του αγώνα αποτέλεσε δέλεαρ για την προσέλευση οπαδών και των δύο ομάδων, όπως και των φίλων του ποδοσφαίρου του Νομού. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι νικητής για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε ο «Βασιλιάς των Σπορ», σε ένα ματς (του πιο αμφίρροπου και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος από την σύσταση της Α1), που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, με την εξέλιξη του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, και που επεφύλαξε το κοντράστ των συναισθημάτων για τους δύο αντιπάλους.


ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
Η ομάδα του Βασίλη Ασλανίδη παρουσίασε ένα αγωνιστικό πρόσωπο με δύο όψεις ανά ημίχρονο και σαφώς επηρεασμένη από το άγχος για την αναγκαιότητα κατάκτησης του τρίποντου. Στο Α’μέρος δημιούργησε τις φάσεις και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, και ήταν ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του σταθερού και έγκαιρου στις επεμβάσεις γκολκίπερ του Άρη, αλλά δεν τις αξιοποίησε, και πήγε στην ανάπαυλα με το εις βάρος του 0-1 από το 35’. Στην επανάληψη με εμφανή σημάδια νευρικότητας δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, παρουσιάζοντας πρόβλημα ανάπτυξης στην μεσαία γραμμή, και έχοντας μια φλύαρη υπεροχή. Ευτύχησε όμως στο τέλος με την χρυσή αλλαγή τον Γιάννη Μάντζιο, να ισοφαρίσει και να παραμείνει ζωντανός στον δύσκολο στόχο της διεκδίκησης του τίτλου. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, αλλά και πολλά δύσβατα μονοπάτια, που καλείται η ιστορική ομάδα των καταρρακτών να τα ξεπεράσει, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την απόδοση της, και διορθώνοντας εγγενείς αδυναμίες.

ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
Στον αντίποδα η ομάδα του Νίκου Αντωνά αποχώρησε από τον αγώνα με την έντονη πίκρα της απώλειας της νίκης και ενός σημαντικού διπλού μέσα στην Έδεσσα. Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι σύμφωνα με την εξέλιξη του παιγνιδιού, δεν απέδρασαν με το τρίποντο, που προσπάθησαν να το διατηρήσουν όμως στο Β’ ημίχρονο περιοριζόμενοι μόνο στο να διαφυλάξουν τα νώτα τους, με καλή αμυντική λειτουργία, και χωρίς επιθετικές αξιώσεις, σύμφωνα με αυτές που επέδειξαν στο Α’ ημίχρονο. Πάντως με την γενικότερη και συνολική εικόνα που παρουσίασε, πιστοποίησε για μια ακόμη φορά ότι δίκαια διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το Α’ ημίχρονο διανθίστηκε από πληθώρα ευκαιριών και από τους δύο αντιπάλους, με τους δύο γκολκίπερ να αναδεικνύουν τις αρετές τους.
7’ Ο Γκεοργκίεφ από πλάγια θέση μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε αλλά εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Άρη.
15’ Ο έμπειρος μέσος Σάκης Ιωάννου έπιασε ασύλληπτη βολίδα έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πασχαλίδη να δείξει την κλάση του, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ.
16’ Ο Καλλότι σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε αλλά ο πορτιέρο και αρχηγός του Εδεσσαϊκού είπε όχι αποσοβώντας το 0-1.
20’ Ο Γιαζκουλίδης με έγκαιρη έξοδο και επέμβαση πρόλαβε τον Σκοπιανό επιθετικό των γηπεδούχων Βάσκο Γκεοργκίεφ.
25’ Την ευκαιρία του αγώνα για τον Εδεσσαϊκό έχασε ο Ιωσηφίδης που σε κενή εστία απέτυχε να ανοίξει το σκορ.
33’ Υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Τσόρμπα, ανάγκασε τον Γιαζκουλίδη να διώξει με δυσκολία.
35’ Ο ταλαντούχος επιθετικός του Άρη Νερατζόγλου χρίσθηκε σκόρερ με πλασέ από κοντά, ανοίγοντας το σκορ σε 0-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εγκυρότητα του γκολ, υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ πριν την φάση εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την εντολή του διαιτητή, μετά από την φροντίδα που δέχθηκε από τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας του. Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Εδεσσαϊκού στοίχισαν και την αποβολή από τον αγωνιστικό χώρο του κόουτς Βασίλη Ασλανίδη από τον Διαιτητή του αγώνα κ. Σελεμίδη.
40’ Ο Τσόρμπας δεν ευτύχησε σε κοντινό σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
83’ Ο Ρομάντζης από πλεονεκτική θέση έχασε το κοντρόλ, και την ευκαιρία για το πλασέ.
94’ Στο 4’ λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσάτσε ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ για τον Εδεσσαϊκό, και ο Μάντζιος με κοντινή κεφαλιά, που προσέκρουσε και στον Δημητριάδη, ισοφάρισε για τον Εδεσσαϊκό μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Σελεμίδης, με επόπτες τους κ. Ρούντο και Δεμερτζή.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ:
Πασχαλίδης (60’Τζήγκας),
Παπαδόπουλος,
Καραμαλάκης,
Πεχλιβάνης,
Γεωργίου,
Ουζούνης (83’Μάντζιος),
Τσόρμπας,
Ιωσηφίδης (60’Τσάτσε),
Ρομάντζης,
Γκεοργκίεφ,
Καπαγιάρογλου.



ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ:
Γιαζκουλίδης,
Καπετανάκης,
Τελιανίδης Α.,
Δημητριάδης,
Παγιούλας,
Χαραλαμπίδης,
Ιωάννου (90’Τελιανίδης Κ.),
Νερατζόγλου (85’Γεωργιάδης),

Νικολαϊδης (75’Δούμος),
Τρύφωνος,
Καλότι.


Ρεπορτάζ: ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ / matiespellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.