Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Γ.ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ...

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ι. Κουτσούκου στην επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών δημιουργώντας τις δυσμενέστερες συνθήκες για το κλάδο. Αποδεικνύεται με το πιο κατηγορηματικό τρόπο η ανεπάρκεια και η απουσία της χωρίς να δίνει λύσεις αλλά και ξεκάθαρες απαντήσεις σε μείζον ζητήματα αφού:

-Οι παραγωγοί έχουν παραδώσει τη σοδειά τους από πέρυσι το καλοκαίρι χωρίς να γνωρίζουν πόσα χρήματα και πότε θα τα εισπράξουν .

-Οι μεταποιητές επικαλούνται τη μη επιστροφή του ΦΠΑ και τη δανειακή δυστοκία αδυνατώντας να πληρώσουν τους παραγωγούς.

-Οι ροδακινοπαραγωγοί ακόμα περιμένουν από τον ΕΛΓΑ τα εκτιμητήρια των ζημιών του 2009, για τις οποίες εξεδόθη Υπουργική Απόφαση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για αποζημιώσεις 27 εκατ. ευρώ.

-Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μεγάλο αριθμό παραγωγών για το αν και πότε θα πληρωθούν τα 4 λεπτά ως συμπλήρωμα στη τιμή του 2009.

-Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για ενίσχυση των παραγωγών για τους τόνους ροδάκινου που χάθηκαν από τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων, μεσούσης της θερινής περιόδου και καύσωνα. Δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το εκτιμητικό έργο και δεν έχει αποζημιώσει τις ζημιές της σοδειάς 2010, που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες.

Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Είναι αδιανόητο να μην έχει ληφθεί καμία απόφαση κανένα μέτρο για τη προστασία του κλάδου που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας μας.

Ας αναλογιστεί η κυβέρνηση τις ευθύνες της και ας απαντήσει στους παραγωγούς αν θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, χωρίς αντιφατικές κινήσεις, πριν δουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται και άλλο ,πριν εγκαταλείψουν τη παραγωγή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.