Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή της Αλμωπίας την προηγούμενη Παρασκευή 21/1.



Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Συγκεκριμένα πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή του Ξεροποτάμου Προμάχων και είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Προμάχων κα. Μαρία Γιουρούκη, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Ακόμη, επισκέφτηκε την γέφυρα Λουτρακίου-Λυκοστόμου και το δρόμο Όρμα-Καϊμακτσαλάν.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας απαιτεί προληπτικές ενέργειες και κατάλληλα έργα υποδομής. Είναι σημαντικό να προστατέψουμε την παραγωγική βάση του νομού μας από φυσικές καταστροφές που αναμένουμε να είναι ολοένα και συχνότερες τα επόμενα χρόνια, λόγω των επιβεβαιωμένων αλλαγών του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο που προκαλούν ακραία καιρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο. Η αποτελεσματική πολιτική προστασία προϋποθέτει τη συνεργασία των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ενεργό συμμετοχή όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων τοπικών φορέων και υπηρεσιών. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε την πολιτική προστασία με την τοπική ανάπτυξη και, στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται ένας «έξυπνος» σχεδιασμός των αντίστοιχων έργων υποδομής».

Σε σύσκεψη που είχε ο κ. Θεοδωρίδης με υπηρεσιακούς παράγοντες σήμερα το πρωί (24/1), δρομολογήθηκε η εκπόνηση μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία της Αλμωπίας, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διευθέτηση των χειμάρρων Προμάχων και Λουτρακίου και, επίσης, προγραμματίστηκε ο ετήσιος καθαρισμός τους.

Ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφτηκε την Κυριακή και το χιονοδρομικό κέντρο όπου ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο του κέντρου διημέρευσης. Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή και της πυροσβεστικής υπηρεσίας και πολύ γρήγορα αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του κέντρου.

Εν τω μεταξύ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Θεοδωρίδης παραβρέθηκε σε μεγάλο αριθμό κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πέλλα. Στην κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Πέλλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νομού για κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη.

Την Κυριακή 23/1 ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου στη Σωσάνδρα. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» είναι σημαντικό να εστιάσει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στο εσωτερικό των νέων διευρυμένων Δήμων. Οι τοπικές υποδομές, όπως τα Πνευματικά και Πολιτιστικά κέντρα, είναι σημαντικό να αποτελέσουν τοπικά κύτταρα πολιτισμού και δημιουργικής ενασχόλησης, ιδιαίτερα για τους νέους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, δίνουν σήμερα τη δυνατότητα στην ελληνική περιφέρεια να είναι σε επαφή με απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, να παρακολουθεί τα πολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα και να αναπτύσσει πρωτοβουλίες και συνεργασίες με ευρύτερη, ακόμη και διεθνή απήχηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.