Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

98η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΦΩΤΟΣ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πηγή: taxalia

Η Έδεσσα γιόρτασε προχθές με κάθε επισημότητα και σε εορταστικό κλίμα το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 18ης Οκτωβρίου, με αφορμή την 98η επέτειο επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Έδεσσας από τους Οθωμανούς-Τούρκους το 1912.


Όπως συνηθίζεται άλλωστε, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, παρακολούθησε την ...
Πανηγυρική Θεία Λειτουργεία και Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.

Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους των αρχών.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών-μαθητριών, Ενόπλων Δυνάμεων και την παρακολούθησε μεγάλο πλήθος πολιτών, μέσα σε κλίμα γενικής εφορίας, ενθουσιασμού και υπερηφάνιας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν δίπλα στον Μητροπολίτη κκ. Ιωήλ, η Υφυπουργός Θ.Τζάκρη, οι βουλευτές Β.Γιουματζίδης και Γ.Καρασμάνης, ο Νομάρχης Μ.Καραμάνης, ο Δήμαρχος Ι.Σόντρας, ο Στρατηγός της IIας Μ/Κ Μεραρχίας και πολλοί άλλοι επίσημοι και όχι μόνο.

Η βροχή δεν αποφεύχθηκε, τουλάχιστον όμως ξεκίνησε στα τελευταία μόλις λεπτά της παρέλασης. Μετά το πέρας της παρέλασης, ο γράφων πήρε αποκλειστικές δηλώσεις για την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της Έδεσσας, από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης, Δημήτρη Γιάννου και Γιάννη Σόντρα.

Ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Σόντρας, μας δήλωσε: ‘‘Σε δύο χρόνια συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας. Ήδη η πόλη έχει μπεί σε διαδικασία εορτασμού αυτών. Όπως διαπιστώσατε, ήδη οδηγούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Τα οργανωμένα τμήματα της νεολαίας, των συλλόγων και του στρατού, μας δίνουντον βηματισμό. 100 χρόνια μετά, η πόλη στο δρόμο της νέας εποχής.’’

Ο προπορευόμενος στις δημοσκοπήσεις υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, μας δήλωσε: ‘‘Σαν Έλληνες δεν ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας και αποδεικνύουμε πάντα ότι ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που κάθε φορά παρουσιάζονται στο γενναίο αυτό έθνος. Οι παρελάσεις είναι μια γιορτή και συγχρόνως μια εθνική υπερηφάνεια. Και φυσικά για τους νέους θα πρέπει να είναι πάντα ορόσημο και προοπτική. ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.